21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Të ndaluarat

A është ky një argument për ata që lejojnë dashurinë midis një mashkulli dhe një femre?

Pyetje: I nderuar Shejh! Ka një hadith të Pejgamberit – paqja dhe bekimet e Zotit qofshin mbi të – që thotë: “Martesa është më e mirë...

A lejohet microblanding(formë e re e tatuazhit të vetullave)?

Një motër pyet për microblanding të vetullave, thotë a është kjo si bërja tattoo, dhe nëse nuk është ateherë a lejohet kjo çështje?Allahu ju...

A është përdorimi i bioenergjisë i lejuar në Islam apo është vetëm një mit dhe besëtytni pa bazë?

Pyetje: A është Bioenergia e lejuar? Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botërave.Paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të Dërguarin e Tij. -Bioenergjia është...

A është vetëvrasja, pavarësisht nga mënyra dhe shkaku, një prej gjynaheve më të mëdha?

Përgjigja: Vetëvrasja, pa marrë parasysh mënyrën apo shkakun për të cilin bëhet, është një prej gjynaheve më të mëdha.Allahu, subhanehu ue Teala, thotë:﴿وَمَن يَقۡتُلۡ مُؤۡمِنًا...

Çka është ligji i tërheqejes, kush e promovon dhe cili është rreziku tij për muslimanët dhe fenë e tyre?

Pyetje: Na flit për ligjin e tërheqjes, promotorët e tij dhe rreziku i tij për muslimanin dhe fenë e tij?  Përgjigja Falënderimi i takon Allahut,...

A është e saktë thënia: “Atë që ke frikë do të ndodhë”?

Pyetje: A është e saktë thënia: “Atë që ke frikë do të ndodhë”? Përgjigja Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botërave.Paqja dhe bekimi i Allahut...

Rreziku i përdorimit të përshëndetjeve jo-Islame: Rasti i “Namasti”

Kini kujdes! Është përhapur në shoqëri në mediat sociale një përshëndetje hinduse që quhet “Namasti” që në fakt është një simbol fetar për të cilin...

Cili është vendimi lidhur me përdorimin e syzeve dhe enëve të lyera me ngjyrë ari?

Pyetje: Cili është vendimi lidhur me përdorimin e syzeve dhe enëve të lyera me ngjyrë ari?Përgjigje: Nëse ka ari të vërtetë në to, ato...

A është e ndaluar për femrat të heqin qimet nga vetullat po dhe të heqin qimet nga pjesët e tjera të fytyrës?

Pyetja: E di se është e ndaluar për gratë që të heqin qimet nga vetullat, por sa i përket pjesës tjetër të fytyrës? A...

A janë tatuazhet haram në Islam nëse tatuazhi nuk dëmton trupin, a është ende haram?

Pyetja: A janë tatuazhet haram në Islam? Në qoftë se jo, cilat simbole janë të ndaluara? E di se dëmtimi i trupit me qëllim...

Të fundit