30.6 C
Pristina
Monday, June 17, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Të ndaluarat

A lejohet t’i kërkojmë hallallëk të vdekurit?

Pyetje: Allahu të bekoftë! A lejohet t’i kërkojmë falje të vdekurit (t’i kërkojmë hallallëk)? Përgjigje: Ky veprim është shirk! Nga kush kërkon, kërkon nga i vdekuri, kërkon...

A lejohet dhënia me qira një lokal ku do shitet harami?

Pyetje: Cila është dispozita e sheriatit islam në lidhje me dhënien e lokaleve me qira nëse aty shiten cigare, kaseta muzikore, video kaseta ku...

Cila është dispozita e vajtimit për të vdekurit?

Pergjigje: Vajtimi për të vdekur ndalohet rreptësisht. Vajtim në terminologjinë sheriatit islam konsiderohet ngritja e zërit në vajtim, grisja e rrobave, rrahja e trupit...

A është mëkat, pasi, herë pas herë ndjej zili ndaj shokut tim?

Pyetje: Selam alejkum, hoxhë. Shpesh më brenë një çështje por s’kam pas fuqi t’ia përmendi askujt. Bëhet fjalë për një ndjenjë keqdashëse që herë...

A është gjynah të gënjesh në ëndrra(të thuash gjëra që nuk i ke parë në ëndrra)?

Të gënjesh në ëndrra është gjynah i madh. Ibn Umeri radiallahu anhu tregon se Profeti alejhi selam ka thënë:“Shpifja më e madhe është të...

Si veprohet me pasurinë e fituar haram?

Në çdo kohë gjenden njerëz të cilët nuk i binden urdhëresave të Zotit dhe kryejnë atë që Ai ka ndaluar. Një nga këto ndalesa,...

Ç’është Gibeti (Përgojimi)?

Imam Neveviu , ka thënë: Përgojimi është të përmendësh për vëllaun tënd,një gjë që ai e urren, qoftë ajo në trupin e tij,në fenë e...

Çka është shirku i fshehur dhe shirku i vogël?

Pyetje: Çka është shirku i fshehur dhe shirku i vogël? Përgjigje: Shirku i fshehur në të njëjtën kohë është edhe shirk i vogël, me këtë nënkuptojmë...

Çfarë është Nemimeh dhe Gibeh(gibet)? Çfarë nënkuptohet me Zur(Dhur) dhe çfarë do të thotë Takva?

Pyetje:Çfarë është Nemimeh dhe Gibeh/gibet? Çfarë nënkuptohet me Zur/Dhur dhe çfarë do të thotë Takva?Përgjigje:■Së pari, #Nemimeh do të thotë t’i thuash njerëzve atë...

Të udhëtosh për t’iu shmangur agjërimit?

Pyetje: Cili është vendimi për udhëtimin gjatë Ramazanit për të shmangur agjërimin? Përgjigje:Falënderimi i takon Allahut. Shejh Ibn Uthejmini u pyet: Cili është vendimi për udhëtimin...

Të fundit