21.3 C
Pristina
Saturday, June 22, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Spikasim

Nuk më del gjumi për namaz të sabahut. Si të veproj dhe a numërohem ndër dyfytyrëshit?

Përgjigja:Njeriu duhet të angazhohet për t’i dalë gjumi për namazin e sabahut. Nëse e di se nuk i mjaftojnë 2 apo 3 orë gjumë...

Kur bëj mëkat më humbet dëshira për vepra të mira (istigfar e dhikër) nga mërzia, si më këshilloni?

Pyetja: Kur bëj mëkat më humbet dëshira për vepra të mira (istigfar e dhikër) nga mërzia, si më këshilloni? Përgjigja: Shejtani të ka ngadhënjyer dy...

A mund të përdorim misvak ose pastë dhëmbësh pa parfum, krem, vazelinë gjatë ditëve të haxhit?

Përgjigja: Falënderimi i takon Allahut. Nëse këto gjëra janë pa parfum, atëherë nuk është e ndaluar përdorimi i tyre, sepse ajo që është e ndaluar...

Cili dhikër është më i miri për ta thënë në ditën e Arafatit?

Pyetje: Cili dhikër është më i miri për ta thënë në ditën e Arafatit?Përgjigje: Dhikri më i mirë si në ditën e Arafatit ashtu...

Cili është gjykimi kur dikush gjatë ushqimit, han ose pin diçka me dorën e majtë?

Shejhu: Ngrënia, pirja, marrja dhe dhënia e gjërave me dorën e majtë janë të gjitha veprime që bien në kundërshtim me sunetin (traditën profetike)....

A janë sprovat pasojë e mëkateve?

Pyetje: A janë sprovat pasojë e mëkateve? Përgjigje: Çdo sprovë që na godet është për shkak të asaj që e kemi vepruar prej mëkateve. Nuk është...

A është e ndaluar të flesh pa rroba?

Pyetje: A ka ndonjë ndalim për të fjetur pa rroba, edhe nëse je me gruan tënde? Nuk e kam fjalën gjatë marrëdhënies intime, por nënkuptoj...

A njeh Islami ndarje të klasave në shoqëri?

PYETJA : I nderuari hoxhë! Në çfarë bazë ndërtohen kategoritë dhe shtresat shoqërore (ndarja klasore) në islam? Pra, si ndërtohen dhe në cilët ku-...

Kam dëgjuar se ai që hesht ndaj të vërtetës është shejtan memec, a është kjo e vërtetë?

Pyetje: Kam dëgjuar se ai që hesht ndaj të vërtetës është shejtan memec, a është kjo e vërtetë? Përgjigja: Po, këtë e ka thënë dikush prej selefit...

Cilat janë kushtet e mbulesës islame?

Mbulesa fetare, të cilën e do Allahu dhe i Dërguari i Tij, është ajo mbulesë që duhet t’i plotësojë tetë kushte: Kushti i parë: Mbulimi...

Të fundit