10.3 C
Pristina
Wednesday, April 24, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Spikasim

A është homoseksuali jobesimtar? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Mund të ndodhë që të vijë në xhami për namaz një person, i cili është i prirur për mëkatin e përmendur, siç mund të...

Nafta, hekuri dhe kromi dominojnë industrinë shqiptare, me rreth 1 miliard euro shitje në vit

Nafta, hekuri dhe kromi dominojnë industrinë shqiptare për nga vlera e shitjeve. INSTAT publikoi sot për herë të parë rezultatet e Anketës së Produkteve Industriale,...

Dispozita e shitblerjes në kohën e Namazit të Xhumasë

Tregtia në esencë është e lejuar, andaj angazhimi me të është i lejuar në çdo kohë, pos kohëve të namazit, në momentin e thirrjes...

Përmendja e Allahut kur jemi në treg!

Përmendja e Allahut në tregFalënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamedin(alejhi salatu ue selam), mbi...

Prezantimi në tregje për t’i mësuar e këshilluar frekuentuesit e tyre

Allahu i Madhëruar në Kuran thotë: “Ne edhe para teje dërguam pejgamberë të tjerë, por edhe ata ishin të dërguar që kanë ngrënë ushqim,...

ANGAZHIMI ME TREGTI NË KOHËN E NAMAZIT

Falënderimi i takon Allahut të Madhëruar, Krijuesit të tokës dhe qiejve, Gjykatësit të Ditës së Gjykimit. I lartësuar qoftë Ai, i Cili krijoi njëriun...

GEZIMI KUR JOBESIMTARËT HYJNË NË ISLAM!

LEJOHET TA DEMONSTROSH GEZIMIN PËR JOBESIMTARËT QË HYJNË NË ISLAM A lejohet të festohet futja(konvertk.i) në Islam e një jobesimtari në atë vend ku punon...

Cilësitë e davetxhiut (thirrësit në Islam) të suksesshëm

Pyetje: Shejh, si e shihni ju një davetxhi të sukseshëm, çfarë cilësi duhet të posedojë, që të ketë thirrje të sukseshme? Përgjigje: -Davetxhiu i suksesshëm është...

Cila është etika e udhëtimit?

Pyetje: Ne si njerëz nuk mundemi t’i shmangemi udhëtimit e ndonjëherë është i shkurtër e herën tjetër i gjatë. Çfarë etike ka përmendur Feja...

Qëllimi i mirë – Ekonomia Islame

Me të vërtetë qëllimi i mirë është një portë e madhe nga portat e mirësisë, pavarësisht e veprove atë apo jo. Njëherit qëllimi i...

Të fundit