10.3 C
Pristina
Wednesday, April 24, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Spikasim

A i lejohet gruas të japë zekatin në vend të burrit të saj kur ai nuk e jep atë?

 Pyetje: Një grua e ka bashkëshortin e pasur. Pasuria e tij ka arritur nisabin (masën e caktuar nga sheriati), i ka kaluar viti dhe ka...

A lejohet dhënia e zekatit për ndërtimin e shkollave, qendrave të Kur’anit dhe xhamive?

Vendimi mbi shpenzimin e zekatit për ndërtimin e shkollave dhe xhamive Shumica e dijetarëve janë të mendimit se kjo është e ndaluar, shumica e dijetarëve...

PËRSE NUK PRANOHEN MENJËHERË LUTJET E BESIMTARËVE KUNDËR ZULLUMQARËVE KUDO NËPËR BOTË?

Përgjigje: Zoti i Madhëruar i pranon lutjet e besimtarëve që bëhen kundër zullumqarëve, por, përgjigjet e Tij kanë urtësi madhështore dhe kohë të duhur. Prandaj me...

Pagimi i dëmshpërblimit për marrëdhëniet intime me gruan që ka ciklin e saj mujorë?!

Dëmshpërblimi për marrëdhëniet intime me gruan që ka ciklin e saj mujorë Ai që nuk mund të përmbahet dhe ka marrëdhënie seksuale me gruan që...

Argumentet që flasin për ardhjen e Mehdiut dhe zbritjen e Isait(alejhi selam)

Pyetje: Para disa ditësh kam lexuar një material ku thuhej se besimi i ardhjes së imam Mehdiut është i pasaktë dhe se nuk ka argumente...

Cila është lutja për largimin e shqetësimit dhe shlyerjen e borxhit?!

Shënon Ebu Daudi (1555) se Profeti (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) i tha Ebu Umames: “A të të mësoj një fjalë që nëse e thua...

Si t’u bëjmë davet familjarëve?!

Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e Tij, Muhamed dhe mbi familjen, shokët dhe të gjithë pasuesit...

Ky është besimi jonë në raporte sahabët?!

Përmbledhje e besimit tonë në raport me sahabët: 1. Ne i duam ata. 2. Nuk e teprojmë në dashuri ndaj asnjërit prej tyre. 3. Për hir të...

NJË URDHËR PREJ ALLAHUT PËR ROBËRIT E TIJ, NJË URDHËR QË SJELL BEGATI DHE RREGULLON PLOTËSISHT GJËNDJEN E TYRE

Allahu thotë në Kuran: قُل لِّعِبَادِیَ ٱلَّذِینَ ءَامَنُوا۟ یُقِیمُوا۟ ٱلصَّلَوٰةَ وَیُنفِقُوا۟ مِمَّا رَزَقۡنَـٰهُمۡ سِرࣰّا وَعَلَانِیَةࣰ …….   ”Thuaju robërve të Mi, që kanë besuar, që ta...

Kur të dhuroni dhuroni më të mirën, ngase me këtë arrihet knaqësia e Allahut

Kur të dhuroni, dhuroni më të mirën, ngase me këtë arrihet knaqësia e Allahut Allahu në Kuran thotë:{لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَمَا...

Të fundit