20.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Namazi për kategori të caktuara

Pyetje nga një motër: A ka të drejtë djali i hallës të falet mua pasi që ai punon me familjen tonë?

Pyetja: Ne punojmë shumë si familje në një firmë tonën dhe në këtë rast është edhe djali i hallës që punon me mua. Ne...

Si duhet të veprojmë në ato xhami që kanë varreza a lejohet të falemi aty?

Gjithë hamdet e falenderimi i takon Allahut s.v.t. përshëndetjet dhe lutjet tona me salate dhe selame të pafundme janë për të dashurin tonë të...

A mund të falem me foshnje në dorë?

Pyetja: A mund të bëj faljen e namazit me foshnje (5 muajshe) në dorë apo duhet ta lë atë dhe ta kryej namazin? Nëse...

A lejohet te falesh namaz nafile pasi ke falur vitrin me imamin?

Pyetje: A lejohet te falesh namaz nafile pasi ke falur vitrin me imamin? Përgjigje: Kjo pyetje është një pyetje me rëndësi për njerëzit sidomos në...

CILA ËSHTË LUTJA PËR TË VDEKURIN NË NAMAZIN E XHENAZES?!

 اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ، وَعَافِهِ، وَاعْفُ عَنْهُ، وَأَكْرِمْ نُزُلَهُ، وَوَسِّعْ مُدْخَلَهُ، وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتَ الثَّوْبَ الأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ،...

Nëse muslimani ka nevojë për kryerjen e nevojës fiziologjike porse ai frikësohet se do ti ik namazi me xhemat?

Pyetja:  Nëse muslimani ka nevojë për kryerjen e nevojës fiziologjike, porse ai frikësohet se do ti ik namazi me xhemat, a duhet në këtë rast...

Kur duhet varrosur embrionin? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

bn Mesudi -radijAllahu anhu- ka thënë: ”Na tregoi i dërguari i Allahut ﷺ, i besueshmi dhe atij që i zihet besë: ”Me të vërtetë çdo...

A lejohet të lexojmë Kuran vetëm me mendje, pa e shqiptuar me gojë?

A lejohet të lexojmë Kuran vetëm me mendje gjatë namazit, pa e shqiptuar me gojë? Leximi (i Kuranit dhe dhikrit) në namaz duhet të jetë...

A është i saktë hadithi: “Kush fal namazin me xhemat dyzetë ditë?”

Pyetje: A është i saktë hadithi: “Kush fal namazin me xhemat dyzet ditë pa i ikur tekbiri fillestar, Allahu i shkruan atij dy distancime; nga hipokrizia...

Nëse udhëtari arrin dy rekatet e fundit me imamin që është vendas?

Pyetje: Nëse udhëtari arrin dy rekatet e fundit me imamin që është vendas, a duhet të japi selam së bashku me imamin, me qëllim...

Të fundit