26.8 C
Pristina
Wednesday, July 24, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Fikhu i adhurimeve

Nëse nuk e them ajetul kursij pas namazit farz, a përfshihem te hadithi “Kush e thotë ajetul kursij pas namazit farz, nuk e pengon...

Për t’u përfshirë tek ky hadith duhet të thuhet çdo herë ajetul kursij, pas namazit farz. Përderisa  njeriu ka mundësinë fizike dhe psikike, çdo...

Cilat mëkate i shlyen agjërimi i ditës së Ashures?

Po (hadithi thotë): “Shlyen vitin e kaluar.” Që do të thotë: “Agjërimi i ditës së Ashures shlyen mëkatet e vitit të kaluar.” Transmeton Muslimi. Shlyen mëkatet e vogla, shlyen...

A duhet të llogariten paratë e dhëna borxh në zekat?

Pyetje: A duhet të llogariten paratë që i kemi dhënë borxh në zekat? Nëse po, a mund të llogariten në zekatin e vitit të...

A lejohet të agjërohet vetëm dita e Ashurës (pa e shoqëruar me ditë tjetër)?

Përgjigjja: Lejohet të agjërohet vetëm dita e ashurës (pa e shoqëruar me ditë tjetër) por më e mira është agjërimi i një dite përpara apo...

A keni ndonjë këshillë për disa vëllezër që nuk e kanë bërë Haxhin, por duan të bëjnë Umren?

Pyetja: A keni ndonjë këshillë për disa vëllezër që nuk e kanë bërë Haxhin, por duan të bëjnë Umren? Ata kanë në dispozicion vetëm...

A është i saktë hadithi që thotë se kush e këndon Ajetul Kursinë pas çdo namazi farz, mes tij dhe xhenetit është vetëm vdekja?

Pyetja: Hadithi: “Kush e këndon pas çdo namazi farz Ajetul Kursinë, mes tij dhe xhenetit është vetëm vdekja.” A është hadith i saktë dhe...

Çfarë është e detyrueshme për muslimanin në ditën e ashures (dita e dhjetë e muajit muharrem)?

Pyetja: Çfarë është e detyrueshme për muslimanin në ditën e ashures (dita e dhjetë e muajit muharrem), dhe a është i detyrueshëm zekat-ul-fitri (në këtë...

Mëkatet që shlyhen me agjërimin e ditës së Arafatit dhe ditëve të Ashures?

Është transmetuar se profeti ﷺ ka thënë: “Agjërimi i ditës së Arafatit shlyen mëkatet e dy viteve dhe agjërimi i ditës së Ashures shlyen mëkatet e një...

Kur është e pëlqyeshme vizita e varrezave dhe a lejohet vizita e varrezave nga femrat?

Kur është e pëlqyeshme vizita e varrezave? A lejohet vizita e varrezave nga gratë? Selam alejkum! Mësuese, kisha një pyetje nëse ke mundësi për përgjigje. A...

KOMENTI PËR HADITHIN: “DY LLOJE TË NJERËZVE TË ZJARRIT QË NUK I KAM PARË…”

Pyetja: Isha duke lexuar njërën nga përgjigjet tuaja, mirëpo nuk arrita ta kuptoj hadithin të cilin e cekët ku i Dërguari i Allahut, salallahu...

Të fundit