0.9 C
Pristina
Friday, December 8, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Fikhu i adhurimeve

A obligohet i sëmuri të falë namazin?

Pyetje: A e ka për obligim të falë namazin njeriu i sëmurë?   Përgjigje: Çdo njeri e ka për detyrë të falë namazin, sipas mundësisë së...

A pranohet namazi i femrave që nuk janë të mbuluara?

Pyetje: A mund te na spjegoni se si eshte gjykimi i vajzave qe falen por nuk kane mbulese, dhe sa eshte i vlefshem namazi...

A duhet të falet dreka pas namazit të xhumasë?

Pyetje: Deshta të pyes se çfarç lloj namazi duhet falur pas farzit te namazit te xhumasë? Pasi kam dëgjuar se duhet falur dreka e fundit,...

Nëse e harron recitimin e sures pas elFatihas a duhet bërë sexhden e harresës?!

Kush e harron recitimin e sures pas elFatihas! • Pyetja:Pyetësi thotë: “E kam falur drekën vetëm, në rekatin e dytë nuk e kam thënë suren...

Kërcitja e gishtave gjatë namazit me harresë, a e prish namazin dhe cilat levizja gjatë namazi lejohen e cilat ndalohen?

Përgjigje: Kërcitja e gishtave nuk e prish namazin, porse kjo vepër konsiderohet abuzim (mosrespektim). Nëse diçka e tillë ndodh në namaz me xhemat, atëherë do...

A është prej sunnetit falja e “namazit të Duhasë” në vazhdueshmëri?

Pyetja: A është prej sunnetit falja e “namazit të Duhasë” në vazhdueshmëri? Përgjigja: Po, pasi që është transmetuar se i Dërguari i Allahut (paqja dhe...

Nëse njeriu ka nevoja fiziologjike, mirëpo ka frikë se do t’i ikë namazi me xhemat…?

Pyetje: Nëse njeriu ka nevoja fiziologjike, mirëpo ka frikë se do t’i ikë namazi me xhemat, a le të falet duke e mbajtur nevojën...

Cila është vlera e shkuarjes në xhami?

Vlera e shkuarjes në xhami – Mysafir tek Allahu. Thotë Pejgamberi, alejhi’s salatu ve’s selam: “Kush shkon në Xhami, Allahu ia përgatit një konak (ashtu...

Kur të agjërohen tre ditë të çdo muaji, a është e nevojshme që kjo të jetë vetëm në “ditët e bardha”? Apo, është e...

Përgjigje:Është e lejueshme të agjërohet në fillim të muajit, në mes apo në fund, në ditë të njëpasnjëshme apo veç e veç. Por, është...

Si falet personi i cili ka rrjedhje të vazhdueshme të urinës?

Pyetje: “Unë vuaj nga rrjedhja e vazhdueshme e urinës. Ju lutem ma sqaroni vlefshmërinë e namazit në këtë gjendje! A është e nevojshme për...

Latest news