0.9 C
Pristina
Friday, December 8, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Besimi në Allahun

Cila është vlera dhe domethënia e thënies “La hawle we la kuwwete il-la bil-lah”?!

Vlera dhe domethënia e hawkales (Thënia La hawle we la kuwwete il-la bil-lah- لاَحَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللَّهِ) Prej fjalëve madhështore me të cilat e përmendim...

Më është zbehur vullneti për punë të mira dhe adhurime, të lutem një këshillë?

Pyetje:  Më është zbehur vullneti për punë të mira dhe adhurime, të lutem një këshillë? Përgjigje: Plogështia nëadhurim deri diku është normale si pasojë e...

Ju në islam a keni njerëz të shenjtë? A i ndjen Allahu xhsh. ndjenjat tona derisa ne i falemi Atij, derisa meditojmë dhe i...

A ekzistojnë njerëz të shenjtë? Pyetësi: Ju në islam a keni njerëz të shenjtë? A i ndjen Allahu xhsh. ndjenjat tona derisa ne i falemi...

Të ther kurbanin në Bajram Kurban apo me paratë e kurbanit t’u ndihmoj motrave me kushte të rënda ekonomike?

Pyetje: Të ther kurbanin në Bajram Kurban apo me paratë e kurbanit t’u ndihmoj motrave me kushte të rënda ekonomike? Përgjigje: Therja e kurbanit është...

Jam jomyslimane. Cili është dallimi mes namazit dhe lutjeve që kryhen në religjionet tjera? Çfarë të keqe ka në mënyrën e lutjeve te religjionet...

Pyetje: Jam jomyslimane. Cili është dallimi mes namazit dhe lutjeve që kryhen në religjionet tjera? Çfarë të keqe ka në mënyrën e lutjeve te religjionet...

Cili është vendimi per atë që njëherit edhe shanë Allahun e lartëmadhëruar dhe të Dërguarin e Tij (salallahu alejhi ve selem)- Allahu na ruajttë...

Pyetje: Cili është vendimi per atë që njëherit edhe shanë Allahun e lartëmadhëruar dhe të Dërguarin e Tij (salallahu alejhi ve selem)- Allahu na...

Si të bëhem rob i devotshëm?

Dua të jem rob i devotshëm ndaj Allahut! Pyetje… Pyetja ime është e shkurtër. Dua të hyj në Xhennet! Dua të përpiqem të kontrolloj veten time, të mbahem...

Kush është Zoti yt?

Kush është Zoti yt? “Nëse të thuhet: Kush është Zoti yt? Thuaj: Zoti im është Allahu i Cili përkujdeset për mua, Ai më ka krijuar...

A do të shihet Allahu në Ditën e Gjykimit?

Pyetje: A do të shihet Allahu (Subhanehu ue Te ala) në ahiret? Përgjigje: Po, Allahu (Xhela ue Ala) shihet në ahiret, sepse Ai do t’u...

Si do të jetë gjendja e mëkatarëve në Ditën e Gjykimit?

Mëkatarët të cilët kanë bërë mëkate të mëdha ndaj Allahut (azzevexhel), në Ditën e Gjykimit janë disa lloje:   -Ata të cilët e kanë fshehur të...

Latest news