34.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Enciklopedi

Nuset ruse, dhe marrdhëniet Rusi & Siri

Si trashëgimi e aleancës nga periudha e Luftës së Ftohtë, që filloi në vitet e 60-ta, rreth 20 mijë femra ruse janë të martuara...

Pse falem?!

Pse falem?! Miku im i dashur, es-selamu alejkum. Kam dëgjuar disa fjalë të cilat dëshiroj të t'i shkruaj në këtë letër, me shpresë se do...

Kosova ka vetëm 166 mijë punëtorë të regjistruar

Papunësia në Kosovë vazhdon të jetë e lartë. Shifra të sakta që tregojnë se sa mund të jetë numri i të papunëve nuk ka....

Kush e zbuloi kompjuterin me të vërtetë?

Kush e ka zbuluar kompjuterin”, si përgjigjeni ju? Bill Gates? Steve Jobs? Al Gore? Apo thoni se jeni më të thellë në histori dhe...

Çka u ka përgaditur All-llahu njerëzve të devotshëm

Në këtë hutbe do të vazhdojmë duke përmendur dhuratat që i ka përgaditur All-llahu i Lartësuar për njerëzit e devotshëm.   وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا...

33% e shkurorëzimeve në Britani për shkak të rrjetit Facebook

Facebook ështl cituar në 33% të rasteve të shkurorëzimeve në Mbretërinë e Bashkuar. Kjo bëhet fjalë për vitin 2011: statistika është rritur nga 20%...

Ligjet e Allahut mbi krijesat e Tij

Siç ka përcaktuar ligjet në gjithësi të cilën e krijoi, Allahu, xhelle shanuhu, gjithashtu ka vendosur ligjet dhe ka caktuar dispozita të cila nuk...

Si përdoret epshi jonë kundër neve?

Lufta me të cilën ballafaqohet Islami në këto ditë është e rrezikshme. Atë e shkaktojnë inteligjenca të larta, ndjellakeqe, që burojnë nga forcat e...

Të drejtat politike të grave

Përkundër asaj se termi të drejta politike është i ri, ne do ta gjejmë këtë nëse hedhim një shikim në tekstet Islame dhe nëse...

Çfarë thonë shkenctarët për Kur`anin

   “Qoftë lavdëruar nata e bekuar, në të cilin Pejgamberit të Zotit iu shpall, nga lartë, Kur`ani me përkryeshmërinë e tij’’.Gëte Ajo që paraqitet këtu është...

Të fundit