18.2 C
Pristina
Tuesday, June 18, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Enciklopedi

Kur besimtarëve u dalin ëndërrat, prite Kijametin

Shenja e njëzet e katërt e afrimit të orës së fundit të dynjasë. Vërtetësia e ëndrrave të besimtarëve. Ebu Hurejra radiallahu anhu tregon se profeti alejhi...

Shfaqja e lakmisë, shenjë se Kiameti është afruar

Shenja e njëzetepesë e afrimit të orës së fundit të dynjasë. Shfaqja e lakmisë. Ebu Hurejra radiallahu anhu tregon se profeti alejhi selam ka thënë: “Prej...

Drejtuar OKB dhe PETA: Shpëtoni macet dhe qentë në Siri, “Qytetarët kriminelë’ kanë filluar t’i hanë ato”.

O Zot merr hak, Kjo është lutja me e mirë në lidhje me gjendjen tragjike të banorëve në Madaja-Siri, të harruar nga ndërgjegja njerëzore. Në vijim...

DW: Në Paris nuk kishte sulm terrorist por tejkalim të kompetencave dhe vrasjen e një qytetari të pafajshëm

Autoritetet franceze pohojnë se kanë evituar një sulm terrorist në Francë dhe kanë vrarë atentatorin. Ngjarja e tronditi qytetin. Por dëshmitarët e lagjës pohojnë...

Die Welt: Nën Kosovë qëndron një thesar i rrezikshëm

Në vendin me qiellin më të ndotur në Europë, Aleksandër Berisha shet molla, dardha, rrush në një tavolinë druri që lëkundet rrëzë rrugës. Kështu...

Leo Freundlich: Serbët vranë 7 mijë shqiptarë në një ditë më 1912

Leo Freundlich në librin e tij përshkruan kronikat e gazetave europiane për krimet e forcave serbe ndaj shqiptarëve ne Kosove ne vitet 1912-1913 Po i...

Masakra e Biohorit në Natën e Bozhiqëve të 43-tës

Vuajtjet e popullit në viset veriore të trojeve Shqipatare janë përshkallëzuar sidomos në periudhën nga 5 janari deri më 7 shkurt të vitit 1943...

Ja 15 arsyet pse myslimanët nuk e hanë mishin e derrit

Fakti se konsumimi i mishit të derrit është i ndaluar në Islam tashmë dihet, por pikat e mëposhtme shpjegojnë arsyet dhe aspektet e këtij...

Ja pse është vendi më i zhvilluar Japonia

1- Në Japoni nga klasa e parë deri në klasën e gjashtë, mësohet një lëndë që quhet ” Rruga për tek Morali”, ku nxënësit...

Shejkh Albani ngiste shpejt makinën – Ngjarje me Imam Albanin dhe Shejkh Ibën Bazit (Allahu i mëshiroftë!)

Ngjarje me Imam Albanin dhe Shejkh Ibën Bazit (Allahu i mëshiroftë!) Një prej nxënësve të dijës hipi në makinën shejh Albanit (Allahu e mëshiroftë!). Shejhu e...

Të fundit