34.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Enciklopedi

Hafizi pa sy që u bënte dritë të tjerëve

Pajazit Tafa është hafizi që kurrë nuk reshti së punuari, së mësuari e thirruri në besimin Islam deri në moshën 72 vjeçare kur ndërroi...

Myderriz Hasan Efendi Nahi – Arsimdashës dhe patriot i shquar

Biografi Hasan ef. Nahi u lind në Gjakovë në një familje të madhe e me zë, nga babai Islami dhe nëna Xhemilja më 12 mars...

Omar Muhtari, shembulli i qëndrueshmërisë dhe këmbënguljes

Omar Muhtari u lind më 1862 nga prindër fetar në vendin e quajtur Batnan në afërsi të Bregas. Babai i vdiq deri sa udhëtonte...

Hfz. Sulejman ef. Shehapi, patriot i shquar dhe alim i madh i Tetovës

Është njëri nga nxënësit e Hfz. Xhemil ef. Jusufit (i Xhemil efendisë së Tetovës). Hfz. Sulejmani u lind më 1892 në Tetovë. Ka kryer studimet...

Myderriz Musa ef. Gashi (1906-1980)

Në radhën e gjatë të myderrizëve të shquar të Pejës, që jetuan e vepruan në shekullin XX dhe që lanë gjurmë jo vetëm në...

Mbresa për Hafiz Mustafa Doracin

Sa më tepër rrjedhin vitet, aq më tepër njeriu zhytet me mirëdashje në thellësinë e së kaluarës. Medreseja, ku jemi rritur e burrëruar, ka...

Al-Hawarizmi, shkencëtari dhe matematikani i madh musliman

Përderisa disa nxënës mund të kenë probleme me të kuptuarit e kësaj lënde, zbulimi i saj mund të thuhet se ishte kontributi më i...

Nëse vritni 10 milionë afrikanë, ju nuk quheni “Hitler”

Autor: Liam O’Ceallaigh Shikoni mirë fotografinë. A e njihni atë? Shumica e njerëzve nuk kanë dëgjuar rreth tij. Por do të duhej. Kur e shikoni fytyrën e...

Haxhi Vehbi Dibra (1867-1937)

I pakrahasuari, dibrani me vizion të gjerë patriotik dhe realizues i vizionit të tij për pavarësinë e Shqipërisë dhe ndërtimin e shtetit të parë...

Hafizi shehid nga Tetova, Sherif ef. Sherifi (1860 – 1913)

Është njëri nga shehidët e Luftërave Ballkanike, i cili me armë në dorë iu kundërvu armikut për ta shpëtuar atdheun nga gllabërimi i agresorit...

Të fundit