13.3 C
Pristina
Sunday, February 25, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Fakte

Për çfarë arsye është quajtur feja Islame me këtë emër (Islam)?

Komisioni i përhershëm i hulumtimeve shkencore dhe fetwave Përgjigje: Sepse kush futet në të e ka nënshtruar (ar. Esleme) fytyrën e tij për Allahun, dhe...

MURXHIAT

Sekti Murxhia është prej sekteve të para që janë paraqitur dhe të cilat i përshkruhen Islamit. Dijetarët Islam kanë shkruajtur libra rreth devijimeve të...

Disa kontribute të ekonomiksit Islam!

Nga PhD. M. Umer Chapra -   Diskutimi i mësipërm nuk duhet të na bëjë të mendojmë se dy disiplinat janë tërësisht të ndryshme. Një...

Kompanitë private ushtarake

Ushtritë private, të ashtuquajturat “kompani private ushtarake” po krijohen nga një numër në rritje vendesh që po ballafaqohen me sfida në fushën e sigurimit,...

NSA ka instaluar fshehtas 100 mijë programe në kompjuterë të botës

E përditshmja New York Times ka raportuar se Shërbimi Kombëtar i Sigurisë (NSA) i Shteteve të Bashkuara ka instaluar fshehtas programe në afro 100...

Letër e hapur Ramush Haradinajt … Adem Grabovci

Ndërtimi i shtetit, demokracia dhe interesi publik janë sinonime sublime të çdo qytetari të Republikës së Kosovës. Jemi në fazën e njohjeve të fuqishme...

Rëndësia gjeostrategjike e Italisë

Edhe pse njeriu do të kishte paramenduar se pozicionimi ushtarak amerikan në Evropë moti ka përfunduar, prania e bazave ushtarake në Itali tregojnë një...

Shtëpia e Bardhë ua heq kodin sekret tri dokumenteve për Kosovën

Uashington, Prishtinë, 8 janar 2014 – Shtëpia e Bardhë në Washington ka deklasifikuar tri dokumente sekrete që kanë të bëjnë me Kosovën. I pari...

Udhëheqësi i protestave anti-Mursi pranon se gabuan

Ahmed Maher, një nga organizatorët kryesorë të protestave të Lëvizjes Rinore 6 prilli që kontribuan në rrëzimin e ish diktatorit egjiptian Husni Mubarak në...

Miroljub Jevtic: liderët shqiptarë e urrejnë islamin

Miroljub Jevtic, serbi që e shpalli veten si ekspert të islamit thotë se liderët shqiptar e urrejnë popullin e tyre dhe çdo gjë shpirtërore...

Të fundit