0.5 C
Pristina
Tuesday, January 31, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Fakte

“Përpara me kryqin në njërën dorë dhe në tjetrën thikën (masakrat ndaj çamëve musliman)”

Hristo Meksi, në shkrimin e vet mbi kryengritjen "greke" dhe luftëtarët që morën pjesë në të, shkruante: "...në atë kryengritje lëftuan vetëm shqiptarët: nga...

Realiteti i “Shprehjes së lirë” në Evropë

Keto jane disa nga shprehjet qe jane te ndaluara ne Evrope: Mohimi i holokaustit nga cdo individ denohet me burg prej 1 deri ne...

DINARI I ARIT DHE DËRHEMI I ARGJENDIT: ISLAMI DHE E ARDHMJA E PARASË

HYRJE Ebu Bakr ibn Ebi Merjem tregon se e kishte dëgjuar të Dërguarin e Allah-ut të thoshte: “Sigurisht do të vijë një kohë mbi...

MËSHIRA E MUHAMMEDIT, ALEJHI’S SELAM ME PERSONA ME AFTËSI TË KUFIZUARA

    Më në fund, bota e modernizuar filloi në këtë shekull të mendojë edhe për njerëzit me aftësi të kufizuara pas shkeljes së...

Amerikani Meksikan zbulon te verteten e Islamit

  Quhem Ali. Jam 29 vjecar dhe kam lindur në Meksikë. Shpresoj se inshall-llah rrëfimi im do t’u ndihmojë njerëzve që ta kuptojnë Islamin...

Muslimanet dhe Industrite e Naftes Shekujt 7-19

  Historiani i famshem Musliman i shekullit te dhjete al-Mas'udi shkruan per fushat e naftes ne tokat muslimane. Ai ka perdorur fjalen 'atam' per...

SHTREMBËRIMI I SUNNETIT – HADITHI “JU JENI MË TË DITUR PËR PUNËT E DYNJASË”

ORIENTALISTËT DHE SHTREMBËRIMI I SUNNETIT – HADITHI “JU JENI MË TË DITUR PËR PUNËT E DYNJASË” SI SHEMBULL Disa muslimanë i qasen teksteve (fetare)...

Studimi: Mitmarrja fenomen shqetësues dhe masiv në Shqipëri

Nё Shqipёri 40% e bizneseve korruptojnё me ryshfete administratёn publike tё tatim-taksave pёr tё marrё shёrbimet prej saj. Ndёrsa 37 % e biznesit zgjedh...

Rastësi apo inteligjencë?

Vërtet, kjo gjithësi shfaq një perspektivë të rendit dhe vazhdimësisë. Për shembull, ne mund të vështrojmë rregullsinë e madhe me të cilën trupat qiellorë...

Universi – i shpjeguar në Kur’an apo nga shkenca???!!!

“Në kohërat e filozofëve të lashtë, është menduar se yjet janë fishekzjarrë të ndezura nga fise tjera që jetojnë në univers..., ose se universi...

Të fundit