6.1 C
Pristina
E enjte, 13 Maj, 2021

PEGIDA dhe masmedia, kush në të vërtetë është PEGIDA?

Më të lexuarat

A nuk është e habitshme se demonstratat kundër TTIP (traktatit gjithëpërfshirës të tregtisë së lirë dhe të investimeve që aktualisht po negociohet – në sekret – mes Bashkimit Evropian dhe SHBA), demonstratat kundër luftërave, bankave, si dhe kundër politikave të BE-së, janë injoruar nga mediat, e megjithatë, demonstratat e PEGIDA kundër islamizimit dhe emigracionit janë diskutuar rëndë në media? Edhe pse me kontekste negative, por ato jannë media raportuar.
Edhe më mahnitëse është se të njëjtit njerëz që kanë marrë pjesë në demonstratat kundër TTIP, luftërave, bankave dhe politikës së BE-së tani ata marrin pjesë edhe në Pegida. Pra, mund të supozohet se shumica e pjesëmarrësve nuk janë nazistët.
Media i ka injoruar demonstratat kundër TTIP, por përpiqet për të shtypur këta njerëz si të sëmurë apo si nazistë – por pa sukses!
Por kur tani njerëzit janë duke demonstruar nën flamurin e parullat kundër islamizimit të Perëndimit. Një valë e të ushqyerit e masmedias! Ironikisht, media, madje që gjatë gjitë kohës nxiton kundër Islamit, të pretendojnë që gjoja tashmë janë të tronditura për lëvizjen Pegida.
Mund të jetë se qytetarët paqësorë të cilët janë përgjuar kundër TTIP, luftërat, bankat dhe politikat e BE-së, cilat janë shkaqet e emigracionit masiv në një kurth?
Tani për tani, jo të gjithë qytetarët demonstrojnë kundër shkaqeve të problemeve, për momentin qytetarët demonstrojnë kundër qytetarëve! Kombi është i ndarë dhe politikanët janë fituesit! Një shoqëri e ndarë është më e lehtë për tu kontrolluar dhe mund ta shkëpusin nga çështjet e rëndësishme.
Dhe muslimanët nuk ishin të tërhequr në mënyrë të rastësishme në këtë lojë. Në kohët e Al Kaedës, ISIS dhe 11/9 janë muslimanët paqësore, ata që në sajë të medias, vihen nën dyshimin e përgjithshëm si komunitet në tërësi.
Ne të gjithë duam të jetojmë në prosperitet dhe më të vjetërit nga ne veçanërisht duan të marrin një pension të përshtatshëm. Por ky sistem europian, mund të mbahet vetëm nëse gjithnjë e më shumë njerëz migrojnë në vendet tona dhe paguajnë në fondet tona të sigurimeve shoqërore. Se shteti duke fituar vetëm nga interesat bankare, nuk është duke arritur ta adresojë si duhet problemin. Qeveria merr borxh paratë nga bankat dhe duhet të paguajë interes. Gjithnjë e më shumë, e më shpejtë! Të pasuruit marrin pasurinë, të varfërit thellojnë më tej varfërinë e tyre! Dhe lakmia ka shkaktuar më së shumti luftërat për burime, e të cilat luftëra i detyrojnë refugjatët të fokusohen për tek ne.
Dhe çfarë bëjnë qytetarët? Ata demonstrojnë kundër qytetarëve! Dhe në sajë të medias derdhin benzinë në zjarr.

Hinter den Kulissen

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit