21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Arkiva historike

Letër e hapur Ramush Haradinajt … Adem Grabovci

Ndërtimi i shtetit, demokracia dhe interesi publik janë sinonime sublime të çdo qytetari të Republikës së Kosovës. Jemi në fazën e njohjeve të fuqishme...

Gazetari Danez: “Shqiptarët mbetën të zhveshur, të prerë dhe pas dore pa asnjë ndihmë nga askush”

Gazetari Danez: “Shqiptarët mbetën të zhveshur, të prerë dhe pas dore pa asnjë ndihmë nga askush” Nga Fritz Magnussen Të zhveshur, të prerë dhe...

Koha kur brohorisnim për Vëllazërim-Bashkimin dhe ruajtjen e Jugosllavisë

Në Kosovë në vitin 1989 protestohej kundër ndryshimeve kushtetuese që Serbia po bënte me dhunë. Protestat kishin qenë masovike dhe kishin paralizuar jetën ekonomike...

Konsulli austriak në Vlorë: Për ditët e shpalljes së pavarësisë nga Ismail Qemali

Duke marrë parasysh urgjencën e situatës, Ismail Qemal Beu, i cili këtu kishte ardhur në mbrëmjen e 26 të këtij muaji, 28nentornga Fieri, bashkë...

Pёrpjekja misionare e amerikanёve nё Parandorinё Osmane

Më 1839 sulltani shpalli Reformat e Tanzimatit, të cilat përfaqësojnë një përpjekje të dëshpëruar për ta riorganizuar dhe për ta bërë më efikas shtetin...

ROLI I ISLAMIT NË INTEGRIMIN E SHQIPËRISË ETNIKE DHE TË KOMBIT SHQIPTAR

All-llahu le të mos ma bekojë asnjë ditë në të cilën nuk mësoj diçka të re! (Muhammedi a. s.) Përvoja historike e pjesës më...

ARNAUT, NJË EMËR ME PESHË TË MADHE

“Nga 27 kombet që jetonin në Perandorinë Osmane, në krye të tyre dhe me statusin më të lartë (qëndronin mbi turqit e të tjerët)...

PËRVJETORI I LUFTËS SË ÇANAKKALASË – 1915

Me rëndësi është hidhërimi i madh i Vinston Çerçilit në frontin e luftës nga humbjet e shumta, me ç’rast do të thotë : “Muslimanët...

Lufta e ftohtë

Lufta e ftohtëPsikologjia e Luftës së Ftohtë u bazua te e ashtuquajtura teori "fusha e shumës zero". Sipas kësaj teorie përfitimi i njërit pol...

Histori e shkurtër e farmacisë tek bota Islame

Farmacia në botën islame si një profesion i ndarë nga mjekësia është paraqitur në fillim të shekujve tre/nëntë. Këta shekuj nuk paraqesin vetëm krijimin...

Të fundit