14.5 C
Pristina
Saturday, April 13, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Arkiva historike

ROLI I ISLAMIT NË INTEGRIMIN E SHQIPËRISË ETNIKE DHE TË KOMBIT SHQIPTAR

All-llahu le të mos ma bekojë asnjë ditë në të cilën nuk mësoj diçka të re! (Muhammedi a. s.) Përvoja historike e pjesës më...

ARNAUT, NJË EMËR ME PESHË TË MADHE

“Nga 27 kombet që jetonin në Perandorinë Osmane, në krye të tyre dhe me statusin më të lartë (qëndronin mbi turqit e të tjerët)...

PËRVJETORI I LUFTËS SË ÇANAKKALASË – 1915

Me rëndësi është hidhërimi i madh i Vinston Çerçilit në frontin e luftës nga humbjet e shumta, me ç’rast do të thotë : “Muslimanët...

Lufta e ftohtë

Lufta e ftohtëPsikologjia e Luftës së Ftohtë u bazua te e ashtuquajtura teori "fusha e shumës zero". Sipas kësaj teorie përfitimi i njërit pol...

Histori e shkurtër e farmacisë tek bota Islame

Farmacia në botën islame si një profesion i ndarë nga mjekësia është paraqitur në fillim të shekujve tre/nëntë. Këta shekuj nuk paraqesin vetëm krijimin...

Namazgjaja – Tiranë

Vendndodhja: Rruga e Elbasanit (përbri Kuvendit të Shqipërisë), Jug-Lindje. Mesi i shek. XIX Një nga vendet më karakteristike të shek. XIX është edhe rregullimi...

Historia e Inaugurimeve

Ndërsa vendi shkon drej një katër vjeçari tjetër nën administratën Obama, një grup historianësh i hedh një vështrim të kaluarës dhe e lidh atë...

Aktivitetet kriminale të shtyra nga shërbimet sekrete armiqësore në Kosovë

Për momentin veprimtaria agjenturore e Serbisë në drejtim të Kosovës bëhet përmes dy agjencive të cilat janë riorganizuar pas vitit 2002. E para është...

Zhvillimet e vitit 2012 në Rusi

Vladimir Putin përballoi protesta të pashembullta në rrugë këtë vit, fitoi zgjedhjet presidenciale dhe u kthye në Kremlin në muajin maj. Korrespondenti i Zërit...

Kosova në 2012-n

Viti 2012 do shënohet në kalendarin e shtetit të Kosovës si vit i përmbylljes së mbikëqyrjes ndërkombëtare. Shteti më i ri evropian mori 12...

Të fundit