-1.7 C
Pristina
Wednesday, March 29, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Biznes

Paniku në sektorin financiar: era recesion!

Rënia e Silicon Valley Bank shkaktoi një panik të vërtetë në sektorin financiar dhe lajmet nga Evropa për rënien e madhe të Credit Suisse...

Nga urtësitë e ekzistencës të së keqes – Justinian Topulli

Ekzistenca e së keqes është pjesë e sprovës së njeriut në këtë botë, ndaj ajo është e domosdoshme për të përmbushur pikërisht këtë synim,...

Paturpësia ose ndoti që shkakton mospërdorimi i mendjeve

nga Rudian Zekthi Në një shënim shoqërues të një vepre të Zhan Bodrijarit në shqip (botuar para disa ditësh në faqet e kësaj gazete), kemi...

Skllavëria e ëmbël që sjell Big Brother – Ergys Mertiri

Skllavëria e ëmbël që sjell Big Brother Big Brother-i lindi si ide nga romani i George Orwell “1984”, i cili përshkruan një regjim politik të...

Qëndrimi i myslimanëve ndaj ligjeve të hartuara nga njerëzit në vendet joislame

Një nga çështjet më të mprehta me të cilën përballen myslimanët praktikantë që jetojnë në demokracitë laike perëndimore, ashtu si dhe myslimanët në Shqipëri,...

100 kompanitë me rritjen më të shpejtë në Europë

Një prodhues i lojërave celulare me bazë në Mbretërinë e Bashkuar zë vendin e parë, ndërsa Londra vazhdon të udhëheqë si qendër në rritje....

Dëshironi të qëndroni të shkathët në një ekonomi të dobët? Mendoni si një startup

NGA SHAMA HYDER Startup-et janë të prirur të lulëzojnë në kohë të vështira ekonomike, sepse janë të zhdërvjellët. Ata kanë avantazhin e shpenzimeve të ulëta,...

Raporti vjetor “Global 500” i Brand Finance vlerëson markat më të mira në botë, bazuar në disa faktorë

Raporti vjetor “Global 500” i Brand Finance vlerëson markat më të mira në botë bazuar në disa faktorë, si fuqia e markës, ekuiteti i...

5 mënyra për të tingëlluar bashkëpunues në një intervistë pune

Ju rrisni gjasat të kapni një ofertë pune, nëse dukeni si një lojtar ekipi. Nga JUDITH HUMPHREY Një çështje me të cilën përballen punëkërkuesit, është shfaqja...

Të fundit