Sa ditë mund t’i ruani vezët e ziera para se të bëhen të rrezikshme për shëndetin

0
113

Vezët janë padyshim një nga produktet ushqimore më të përdorura. Përgatiten në pak minuta dhe për më tepër mund t’i gatuani veçmas ose të kombinuara me ushqime të tjera.Vezët e gatuara në të vërtetë kanë një afat shumë të shkurtër, ndryshe nga vezët e freskëta, të pagatuara.

Kjo, për shkak se kur gatuhen atyre iu hiqet lëvozhga, shtresa mbrojtëse. Kjo i ekzpozon ndaj ajrit, baktereve dhe gjërave të tjera që mund të kontaminojnë vezët, duke i bërë të rrezikshme për shëndetin.

Vezët e ziera fort mund të qëndrojnë të freskëta deri në 7 ditë, por kur qërohen, mund të rezistojnë deri në 5 ditë. Një shenjë e qartë për t’i dalluar se ato janë prishur, është era e tyre e fortë. Nëse kanë një aromë të ngjashme me squfurin, hidhini menjëherë ato sepse janë shumë të rrezikshme për shëndetin.