Policia kufitare tall dhe qëllon “për qejf” pas shpine të riun

0
280

Disa pamje mjaft të rënda po shpërndahen me shpejtësi në rrjetet sociale duke shokuar opinionin publik.

Videoja virale tregon disa pjesëtarë të policisë kufitare izraelite që urdhërojnë një të ri palestinez të kalojë kontrollin e al-Zaim, duke i ulëritur dhe duke i dhënë urdhëra të kundërt.

Edhe pse djaloshi ngre duart dhe iu bindet policët e vënë në lojë, dhe sikur të mos mjaftonte kjo sapo ai largohet disa metra, një prej tyre e gjuan pas shpine pa asnjë arsyeje të vlefshme.

I riu dëgjohet duke ulëritur nga dhembja, por fatmirësisht nuk ka dëme të rënda pasi plumbi u verifikua si një plumb manovre.

Ministria e Drejtësisë e Tel Avivit ka vendosur të hapë një çështje ndaj forcave kufitare ndërkohë që policja që akuzohet se ka qëlluar me armë është shkarkuar nga detyra.

Israeli soldiers shoot rubber-coated bullets at a Palestinian man at Za'ayyen checkpoint in East #Jerusalem yesterday, and despite him posing no security threat. Female Israeli Soldier: "Go don't worry, no need to leave your arms up"Another soldier: "Can you really get (shoot) him from here"She then shot him and sent the video to her boyfriend who praised her.#Palestine

Posted by Documenting Oppression Against Muslims – DOAM on Sunday, November 3, 2019