Ia largon mbulesën nxënëses myslimane dhe e fyen me fjalë raciste – ja si reagon shkolla

0
577

Një studente në shkollën e mesme East Brunswisk të New Jersey në Amerikë, është arrestuar pasi ishte lansuar një video e saj duke ia larguar burkën dhe duke bërtitur fjalë raciste kundër një vajze myslimane.
Pamje të tmerrshme të cilat u shfaqen në internet, tregonin dy vajzat të cilat po shtyheshin për një karrige brenda shkollës.

Një dëshmitar i ngjarjes tregon se ajo e kishte parë vajzën myslimane në tokë duke u goditur nga vajza tjetër, e cila më pas ia kishte larguar mbulesën dhe kishte filluar të bërtas me fjalë fyese dhe raciste.

Drejtori i shkollës ka thënë e nuk tolerojnë shkelje të tilla, dhe se distrikti nuk lejon diskriminimin, ofendimet, ngacmimet, dhe nxitjen e frikës tek studentët e tjerë.