Arabia Saudite, 47 ekzekutime për terrorizëm

0
59

Arabia Saudite ka ekzekutuar 47 persona, të dënuar për përfshirje në akte terroriste dhe nxitje të dhunës, ka bërë të ditur Ministria e Brendshme e këtij vend, raporton rel.

Kleriku i shquar shiit mysliman, Nimr al-Nimrits, është në mesin e të ekzekutuarve.

Ai ka qenë figura qendrore e protestave shiite që kanë shpërthyer në vitin 2011 në lindje të Arabisë, si pjesë e Pranverës Arabe.

Ministria e Brendshme ka thënë se ekzekutimet janë kryer sot në 12 zona të ndryshme të Mbretërisë. Nga 47 të ekzekutuarit, një ka qenë shtetas i Çadit dhe një i Egjiptit, ndërsa pjesa tjetër sauditë.

Autoritetet saudite kanë ekzekutuar 157 persona vitin e kaluar, një shifër kjo në rritje krahasuar me 90 të ekzekutuarit në vitin 2014.