5 këshilla për gratë muslimane që presin një bebe

0
141

Shtatzënia është një dhuratë dhe bekim nga Zoti i Madhërishëm, dhe të gjitha nënave u rekomandohet që ta shijojnë këtë gjendje të lulëzimit shpirtëror.

Janë disa këshilla që kanë bazë në mësimet profetike se cfarë preferohet të bëjnë gratë shtetzëna gjatë periudhës së tyre nëntë mujore.

  1. E para, kujtoja vetes se ke fuqi të mjaftueshme për t’ia dalë mbanë. Një hadith thotë: “Allahu i ka dhënë çdo gruaje durimin e 10 burrave, dhe gjatë shtatzënisë, Allahu i jep asaj fuqinë e 10 burrave.”
    2. Mendimet dhe veprimet e tua kanë ndikim në fëmijën tuaj. Profeti Muhamed (a.s) ka theksuar se e ardhmja dhe fati i një fëmije caktohet qysh në barkun e nënës.
    3. Disa rekomandojnë ushqime të pasura si mishi i frekët i gjoksit të kafshëve, hurma, fiq, ullinj, shalqi dhe djath.
    4. Është tejet e këshillueshme që të jeni në gjendje të pastër, aq sa të keni mundësi,
    5. Rekomandohet që të lexoni suret Jasin, Merjem, Jusuf dhe Enbija. /MESAZHi