11.6 C
Pristina
Friday, September 29, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Përkthim

Mënyra sesi engjëjt e marrin në pyetje të vdekurin?!

Ka ardhur në hadithin e El Bera ibn Azib – radijAllahu anhu – fjala e Profetit – sal-lAllahu alejhi ue sel-lem: “Kthehet shpirti i...

Të drejtat dhe obligimet e burrit dhe gruas

Pyetje: Gruas i janë imponuar aq shumë obligime saqë nuk ka kohë që t’i përkushtohet vetvetes. Të drejtat e saj nuk janë të barabarta...

Pyetje mbi profilet e rrejshme në rrjetet sociale?!

PYETJE: A janë mëkat profilet e rrejshme në rrjetet sociale (të cilat përmbajnë ndonjë emër të rrejshëm, por vetëm emri jo edhe imazhi)? PËRGJIGJE: “Duke pasur...

Dikush kryen mëkate dhe thotë: Besimi është në zemër?!

Këto fjalë shpesh i dëgjojmë të thuhen nga njerëz të paditur ose nga njerëz që synojnë fajin. Fjalët janë të vërteta por përdoren në...

Kushdo që i kthen shpinën këshillës Sime, do të ketë jetë të mjeruar dhe në ditën e kijametit do ta ringjallim të verbër

Pyetje: Allahu ka thënë: “Kushdo që i kthen shpinën këshillës Sime, do të ketë jetë të mjeruar dhe në ditën e kijametit do ta ringjallim...

A është i vlefshëm abdesi, nëse merret në banjo ku është edhe tualeti?

PYETJE: Salam alejkum! A është i vlefshëm abdesi nëse merret në banjo që është pjesë e tualetit? PËRGJIGJE: Alejkum selam! Abdesi i tillë është i rregullt. Shumica...

Fetvatë e Pejgamberit salAllahu alejhi ue selem për çështjet e Akaidit (Besimit Islam) – 1

I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, është pyetur se a do ta shohin besimtarët Zotin e tyre në Ditën e Gjykimit.Atëherë i...

Shërimi i frikës të cilës nuk i dihet shkaku përmes përmendjes së Allahut?!

Pyetje: Bashkëshortja ime është prekur nga një sëmundje dhe që atëherë ka filluar të frikohet nga çdo gjë dhe assesi nuk mundet të rrijë...

A lejohet të hahen frutat(pemët) nga pemishtja e huaj e lënë shkret?

PËRGJIGJE: Nuk lejohet të merret/të hahet pasuria e huaj pa lejen e pronarit të saj. Allahu i Lartësuar thotë: “Mos i hani pasurinë njëri-tjetrit me...

Kush e shpikën për herë të parë mevludin?

Pyetja: Kush e shpikën për herë të parë mevludin? *** Përgjigjja: Të parët që e shpikën ishin fatimitë në Egjipt në shekullin e katërt, pas kësaj në shekullin...

Latest news