0.9 C
Pristina
Friday, December 8, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Lutjet (Duatë)

Lutja e udhëtimit? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Nga Abdullah ibn Umer, Allahu qoftë i kënaqur prej tij, përcillet se kur i Dërguari i Allahut lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi...

Jam jomyslimane. Cili është dallimi mes namazit dhe lutjeve që kryhen në religjionet tjera? Çfarë të keqe ka në mënyrën e lutjeve te religjionet...

Pyetje: Jam jomyslimane. Cili është dallimi mes namazit dhe lutjeve që kryhen në religjionet tjera? Çfarë të keqe ka në mënyrën e lutjeve te religjionet...

A pranohet lutja e prindërve kundër fëmijëve të tyre?

Pyetje: A pranohet lutja e prindërve kundër fëmijut, nëse kjo lutje bëhet për shkak se fëmiu dëshiron të përmirësojë gjendjen dhe prindërit nuk e...

Cili është kuptimi i fjalës “Amin”?

Kuptimi i fjalës “Amin” Preferohet për atë që e lexon suen el Fatiha që të thotë pas leximit të saj: Amin, që do të thotë:...

Cila është duaja në lidhje me marrëdhëniet intime?

Pyetje: A duhet që edhe gruaja ta lexojë duan: بِسْمِ الله، الَّلهُمَّ جَنِّبْناَ الشَّيْطاَنَ، وَ جَنِّبِ الشَّيْطاَنَ ماَ رَزَقْتَناَ “Me emrin e Allahut. O Allahu im,...

Çfarë lutje thuhet kur gjërat të vështirësohen?

Hadithi nr 2886- Nga Enesi (radijAllahu anhu) se i dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: اللهم لا سهل إلا ما جعلته سهلا وأنت تجعل الحزن إذا شئت...

Cili është njeriu më i dobët?!

Cila është logjika më e dobët? Profeti -alejhi selam- thotë: “Njeriu më i dobët është ai që nuk i bëri dua Zotit (nuk iu lut...

I lutem Zotit për diçka, por Zoti nuk ma kthen lutjen?

Pyetja: Fal namaz, por akoma nuk e kam kuptuar Islamin si duhet. Mendoj se i praktikoj detyrat ndaj Zotit, por Zoti i di si i...

CILIT NJERI I PRANOHET LUTJA?

1-Lutja e nevojtarit: Allahu i Madhëruar ka thënë: “A është Ai që i përgjigjet nevojtarit (të mjerit) kur ai e thërret, duke ia larguar të...

Përse lutet njeriu dhe nuk ka përgjigje?

<!-- Përse lutet njeriu dhe nuk ka përgjigje? - Pyetje dhe përgjigje nga feja islame Shejh Uthejmini (Allahu e mëshiroftë) qe pyetur: Përse...

Latest news