30.6 C
Pristina
Monday, June 17, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Enciklopedi

Çfarë thoshte NEW YORK TIMES për shqiptarët më 1911?

Në një copë gazete, që mban datën e 2 Majit të vitit 1911, gazeta prestigjioze amerikane New York Times kishe thënë këto fjalë për...

Poezia e perandorit kinez kushtuar Pejgamberit, Muhammedit (a.s.)

Hong Wu, perandor kinez në shekullin e katërmbëdhjetë, i cili ka ndërtuar xhamitë, ka përfshirë në ushtrin e tij disa gjeneralë muslimanë Hong-Wu (i njohur...

Urtësi të çmuara nga dijetarët muslimanë

Ali Et-Tantavi “Më than të kryeja shkollën fillore për të ardhmen time, pastajmë than që edhe të mesmen duhet kryer për të ardhmen time, po...

Thënie të çmuara të thirrësve Islam

Hasan El-Bena ” Divergjencat tona me njerëzit janë divergjenca ideologjike dhe assesi nuk jane personale andaj në momentin që, edhe kundërshtarët tanë më të mëdhenj,...

Shejh Albani për fudbollin

Shejkh el-Albânî: Sa i përket futbollit, unë nuk e konsiderojë atë të padobishëm, pa e përmendur të ndaluar. Megjithatë, ka kushte të cilat për dijetarët...

AMANAH (Emaneh) – Trust

AMANAH (Emaneh) – Trust: iu referohet depozitave në besim-kujdesie. Një person mund të mban një pasuri për tjetrin në besim. Amanah kërkon anulimin e...

Bay Bithaman Ajil (Bej Bithemen Axhil) BBA: çdo shitje në kredit

Bay Bithaman Ajil (Bej Bithemen Axhil) BBA: në kuptimin gjuhësor d.m.th. çdo shitje në kredit. Në aspektin teknik të financimit e adaptuar nga bankat...

BAYT AL-MAL (Bejtul mal): “Shtëpia e Thesarit”

BAYT AL-MAL (Bejtul mal): nga gjuha arabe “Shtëpia e Thesarit” apo “Shtëpia e Pasurisë”. Ky është një institucion financiar shumë i rëndësishëm i themeluar...

Me rastin e 70-vjetorit të pushkatimit të Mulla Ilazit: Heronjtë nuk duhet harruar

Shkrim që ka të bëjë me rastin e 70-vjetorit të pushkatimit të heroit kombëtar, Mulla Ilaz Spahija - Broja. Për këtë figurë kombëtare, të...

DIVAN

DIVAN : është një institucion që është themeluar nga Omeri r.a. 10 vite pas vdekjes së Pejgamberit Alejhi Selam dhe ka shërbyer si një qendër...

Të fundit