0.9 C
Pristina
Friday, December 8, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Enciklopedi

Oman: Tragetet më të shpejtë të makinave në botë

Sulltanati i Omanit ka tragetet më të shpejtë të makinave në botë. Tragetet e lidhin kryeqytetin e Omanit me enklavën Khasab 500 kilometra në...

ROLI I ISLAMIT NË INTEGRIMIN E SHQIPËRISË ETNIKE DHE TË KOMBIT SHQIPTAR

All-llahu le të mos ma bekojë asnjë ditë në të cilën nuk mësoj diçka të re! (Muhammedi a. s.) Përvoja historike e pjesës më...

ARNAUT, NJË EMËR ME PESHË TË MADHE

“Nga 27 kombet që jetonin në Perandorinë Osmane, në krye të tyre dhe me statusin më të lartë (qëndronin mbi turqit e të tjerët)...

PËRVJETORI I LUFTËS SË ÇANAKKALASË – 1915

Me rëndësi është hidhërimi i madh i Vinston Çerçilit në frontin e luftës nga humbjet e shumta, me ç’rast do të thotë : “Muslimanët...

Kosova e vitit 1999, Turqia gati trupat të ndërhyjë ushtarakisht

Kryeministri i Turqisë, Bülent Ecevit, në mars të vitit 1999 i kishte premtuar homologut shqiptar Pandali Majko, se Turqia nuk do të lejojë askënd...

Abraham Lincoln (Linkolni)

Presidenti i 16 amerikan Abraham Lincoln është një gjigand i historisë amerikane dhe njëri prej presidentëve më të famshëm amerikanë. Sipas një ankete të...

Profeti Muhamed: Lindja dhe jeta para profetësisë

I Dërguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) lindi te njerëzit e fisit Beni Hashim në Mekë. Ishte...

Shqisat e njeriut në shifra

Njeriu ka pesë shqisa. Hunda e njeriut mund të bëjë dallimin ndër 10 000 erëra të ndryshme. Kështu njeriu mund ta nuhasë të plotë...

Agjentë me influencë në Kosovë

Aktualisht, në Kosovë veprojnë agjenturat influente të shteteve që ia duan të mirën Kosovës dhe të atyre shteteve që kanë qëllim armiqësor ndaj Kosovës....

Politikanët dhe shërbimet sekrete anglo-amerikane qëllimisht kishin gabuar dhe nuk u ndëshkuan

Raporti nga komiteti i shërbimeve sekrete të senatit amerikan akuzon agjencitë e fshehta se kanë mbitheksuar mundësinë e Irakut për të patur armë të...

Të fundit