14.5 C
Pristina
Saturday, April 13, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Fakte

Partizani shqiptar që shpëtoi 20 mijë ushtarë fashistë

Historia e robërve italianë që mbetën në Shqipëri pas Luftës II Gjatë periudhës së komunizmit më së shumti ne shqiptarët mësuam pak, apo më...

Historia e robërve gjermanë që mbetën në Shqipëri

Dokumentat flasin për një numër të vogël robërishHistoria dëshmon se pas përfundimit të Luftës së Dytë, në Shqipëri ka pasur një numër të...

Muslimanët dhe Industritë e Naftës, – shekujt VII-XIX

Historiani i famshem Musliman i shekullit te dhjete al-Mas'udi shkruan per fushat e naftes ne tokat muslimane. Ai ka perdorur fjalen 'atam' per te...

Turqia në Ballkan: mitet, iluzionet realiteti

Çfarë qëndron prapa politikës aktive turke në Ballkanin Perëndimor? Kemi të bëjmë me ëndrra për një perandori të re osmane, interesa ekonomike apo synime...

Islamofobia

Duket se ky term është tepër i gjerë, ashtu siç ndodh shpesh me terma të cilët zgjerohen nga rrahjet farkëtuese të çekanëve përdorues që...

TË ARRITURAT ARABËVE MUSLIMAN NË FUSHËN E BIOLOGJISË, KIMISË, FARMAKOLOGJISË, MINERALOGJISË DHE GJEOLOGJISË

Është e pamundur të përfshihen të gjitha shkrimet që kanë shkruar shkencëtarët musliman në këto lëmenj. Shumica prej tyre kanë qenë shumë të frytshëm,...

Politika rajonale e BE

Komisioneri i Bashkimit Europian për politikën rajonale, Johannes Hahn mbi shpërndarjen e fondeve për zhvillimin rajonal në Bashkimin Europian. Komisioneri i Bashkimit Europian...

Pse ka ndryshuar klima?

A është njeriu përgjegjës për ndryshimin e klimës? Apo ka arsye të tjera? Shkencëtarë me emër dhe skeptikë me ndikim debatojnë në lidhje me...

Vend pa monedha e kartmonedha?

Në Suedi përdoren gjithnjë e më pak para kesh. Disa madje duan t'i mënjanojnë plotësisht. Në një kishë ndërkohë edhe ndihmat për kishën paguhen...

Islami dhe Afrika

Historiani i famshem arab Ibn Halduni ka shkruar qe emri Ifrikija u vu sipas Ifrikos bin Kais bin Saifi, nje nga mbreterit e Jemenit....

Të fundit