Fshati sirian Madaya që po shuhet nga uria, bllokohet karvani me ushqime dhe ilaçe

0
64

Një karvan me ndihma të OKB-së, ushqime dhe ilaçe për fshatin sirian Madaya që po vdes nga uria, është bllokuar minutën e fundit.

Programi Botëror i Ushqimit kishte shpresë të çonte sa më parë një dërgesë të parë me ushqime dhe ilaçe në fshatin Madaya, ku 40 mijë njerëz po vdesin, një qytet i mbajtur nga rebelët pranë kufirit libanez e megjithatë, karvani me ndihma u shty edhe për një ditë dhe pritet të mbërrijë të hënën.

Njerëzit atje, të uritur për vdekje, janë detyruar të hanë deri dhe kafshët shtëpiake dhe bar  e gjethe për të mbijetuar.

Nuk është e qartë se çfarë e ka shkaktuar vonesën,   por gazetari Jim Murir i BBC në Beirut tha se negociatat në frontin e betejës janë gjithmonë një gjë e ndërlikuar. Ato përfshijnë si rangjet e larta politike në të dy anët e konfliktit, por edhe ata që luftojnë në terren.

Një operacion i ngjashëm është duke u kryer edhe për dy fshatra të tjerë, Kefraya and Foah.