2.7 C
Pristina
Saturday, December 9, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Thirrja për të mirë dhe ndalimi nga e keqja

Më është zbehur vullneti për punë të mira dhe adhurime, të lutem një këshillë?

Pyetje:  Më është zbehur vullneti për punë të mira dhe adhurime, të lutem një këshillë? Përgjigje: Plogështia nëadhurim deri diku është normale si pasojë e...

Si të mbrohemi nga Hasedi?

Si të mbrohemi nga Hasedi? Duke parë në Kuran dhe fjalët profetike gjejmë disa gjëra me të cilat mund të mbrohemi nga hasedi: 1- Kujtimi dhe...

Cili është gjykimi i sheriatit islam mbi festimin e ditëlindjes së Pejgamberit salallahu alejhi ve selem!?

Përgjigje: Së pari: Dita e lindjes së Pejgamberit,- salallahu alejhi ve selem!,- nuk është e ditur dhe njohur në mënyrë të prerë e të saktë. Disa...

A ta fal atë që më ka bërë padrejtësi apo t’i kërkoj hak në ditën e gjykimit?

Pyetje: Cili veprim është më i mirë dhe ka shpërblim më të madh: që një musliman ta falë atë i cili i ka bërë...

O Shejh, më këshillo pash Allahun! Jam në prag të Xhehenemit. Unë kam qenë i dhënë pas faqeve pornografike që nga viti i kaluar....

Pyetje: “Allahu iu shpërbleftë dhe iu bekoftë! Allahu na sjelltë dobi në atë që kemi dëgjuar dhe Allahu na faltë neve, juve dhe të...

Jam jomyslimane. Cili është dallimi mes namazit dhe lutjeve që kryhen në religjionet tjera? Çfarë të keqe ka në mënyrën e lutjeve te religjionet...

Pyetje: Jam jomyslimane. Cili është dallimi mes namazit dhe lutjeve që kryhen në religjionet tjera? Çfarë të keqe ka në mënyrën e lutjeve te religjionet...

Si të bisedoj me djalin tim pesëmbëdhjetë vjeçar sepse nuk më dëgjon?

Pyetje: Si të bisedoj me djalin tim pesëmbëdhjetë vjeçar sepse nuk më dëgjon? Përgjigje: Fillimisht është gabimi i hapave të edukimit fillestar. Djalin është dashur...

Si t’ia bësh të dashur namazin fëmijës tënd?

Prindërit duhet të jenë shembulli më i mirë për fëmijët. Si mund të pritet një namaz i rregullt prej fëmijëve kur babai –urdhërues- ose...

Pse ka xhelozi dhe urrejtje në mesin tonë, a jemi afër kijametit?

Pyetje: Pse ka xhelozi dhe urrejtje në mesin tonë, a jemi afër kijametit? Përgjigje: Urrejtja dhe xhelozia është prej sëmundjeve që është shfaqur që nga...

A bën muslimani të festoj Halloween për argëtim?

Pyetje: A bën muslimani të festoj Halloween për argëtim? Përgjigje: Bismilahi- Rrahmani- Rrahim Islami është një fe e pastër nga çdo llojë ndikimi i huaj, pra...

Latest news