15.9 C
Pristina
Wednesday, May 29, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Namazi

Buzëqeshja gjatë namazit a e prish namazin?

Pyetje : Nëse buzëqeshim gjatë namazit, a duhet të vazhdojmë namazin apo ta fillojmë përsëri namazin? Përgjigja: Falënderimi i takon Allahut. Muslimani duhet të jetë përkushtuar dhe...

A të bëj sehwi sexhde në fund nëse imami këndon me zë (apo një pjesë) në namazin e drekës pastaj ndalet?

Jo, nuk ka nevojë të bësh sehwi sexhde ngase leximi me zë ose pa zë në namaz është sunet. Nëse personi vepron të kundërtën,...

Një motër pyet nëse lejohet bashkimi i namazeve në ditën e martesës?

Selam alejkum hoxhë, kam një pyetje dhe shpresoj të më përgjigjeni!Jam një motër myslimane që edhe pak muaj do të martohem dhe kam dëgjuar...

Ai që falet ulur ngaqë s’mund të falet në këmbë, si e kryen sexhden?

Përgjigje: Sipas mendimit më të saktë të dijetarëve, nëse personi nuk mund të falet në këmbë, atëherë falet ulur, mirëpo kur arrin te veprimi...

A mund të falem me foshnje në dorë?

Pyetja: A mund të bëj faljen e namazit me foshnje (5 muajshe) në dorë apo duhet ta lë atë dhe ta kryej namazin? Nëse...

Cilat janë shkaqet që na ndihmojnë që namazin ta falim me përulje?

Shkaqet që e sjellin përuljen  në namaz  Pa dyshim që ekziston një mangësi dhe zbrazëti gjatë kryerjes së namazit dhe duhen plotësuar shkaqet që sjellin...

A ka namaze sunete para dhe pas farzit të ikindisë?

Para farzit të ikindisë nuk ka sunete të rregullta (e të cilat i Dërguari salAllahu alejhi ue selem nuk i ka lënë pa i...

A lejohet ndryshimi i nijetit gjatë namazit?

Pyetja: A lejohet ndryshimi i nijetit gjatë namazit? *** Përgjigjja: Ndryshimi i nijetit do të thotë që ose ta ndryshosh atë nga diçka specifike në një gjë tjetër...

Kur falet vitri, a lejohet të falet dy herë brenda natës dhe a ka namaz vullnetarë pas vitrit?

Taliku bnu Alij ka thënë: e kam ndëgjuar të Dërguarin e Allahut (salAllahu alejhi ue selem) duke thënë: “Nuk ka dy vitre (falje të...

Pse po e humbi vullnetin për namaz?

Pyetja: Qysh kur isha i/e vogël kam bërë namaz po pas disa javësh nuk mundesha të vazhdoj me namaz, të njëtin problem e kam edhe...

Të fundit