9.5 C
Pristina
Saturday, December 2, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Hoxhë i vendit

A e prish gjumi i lehtë abdesin?

Pyetje: Dua një sqarim rreth prishjes së abdesit, këtu në përgjigje e lexova se prishet abdesi vetem nëse ke bërë gjumë të thellë, ndërsa...

A është auret pjesa e sipërme e krahut te gratë nga bërryli deri në sup?

Pyetje:A bën pjesë pjesa e krahut prej bërrylit e deri tek supet në auretin mes grave si dhe ndaj personave që i kemi mahrem?...

A obligohet i sëmuri të falë namazin?

Pyetje: A e ka për obligim të falë namazin njeriu i sëmurë?   Përgjigje: Çdo njeri e ka për detyrë të falë namazin, sipas mundësisë së...

A pranohet namazi i femrave që nuk janë të mbuluara?

Pyetje: A mund te na spjegoni se si eshte gjykimi i vajzave qe falen por nuk kane mbulese, dhe sa eshte i vlefshem namazi...

A duhet të falet dreka pas namazit të xhumasë?

Pyetje: Deshta të pyes se çfarç lloj namazi duhet falur pas farzit te namazit te xhumasë? Pasi kam dëgjuar se duhet falur dreka e fundit,...

Sqarime rreth raporteve e kontakteve të ndaluara mes dy gjinive

Pyetja: A i lejohet femrës muslimane të ketë shok? *** Përgjigjja: Jo, në Islam nuk i lejohet një femre të ketë shok mashkull nëse me të nuk e...

A lejohet që një femër të shkojë në një dyqan ku shitësi është mashkull dhe në dyqan nuk ndodhet askush tjetër?

Pyetja: A lejohet që një femër tê shkojë në një dyqan ku shitësi është mashkull, fjalën e kam nëse në dyqan nuk ndodhet askush...

A lejohen marrëdhëniet intime në banjo?!

Me Emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshiruesit! Po. Lejohen marrëdhëniet intime në toalet/banjo, e sidomos në epokën tonë kur toaletet janë nganjëherë me ambient shumë...

A lejohet të jap ryshfet për ta marr lejen e vozitjes?

Nuk lejohet dhënia e ryshfetit. Në Islam ryshfeti i ndaluar. Pejgamberi salAllahu alejhi ue selem ka thënë: “Allahu e ka mallkuar atë që jep...

A quhem spiun nëse punoj këtë punë?

Pyetje: Në punën ku punoj prej shumë vitesh në Itali kam detyrë të organizj punën dhe të ndjek problemet që ndodhin në punë, por...

Latest news