30.6 C
Pristina
Monday, June 17, 2024

Familja kërkon abort, për shkak të shtatzënisë nga Zinaja

Më të lexuarat

Pyetja:

Unë kam një motër dhe ajo është shtatzënë para martesës.
Familja ime është e vetëdijshme për faktin se aborti nuk lejohet nëse jeta e nënës është në rrezik, por situata është vërtet e vështirë.
Djali që e la shtatzënë nuk do të jetë aty për të. Familja e tij nuk dëshiron të bëjë asgjë me këtë fëmijë. Vëllai i tij e bëri nënën time të qajë; mamaja ime sugjeroi që të martoheshin, por ai u përgjigj: “Nëse në këtë dunja mund të shkoj pa e ditur njerëzit që vëllai im është baba para martesës, dhe askush nuk flet për këtë dhe ne kemi respektin tonë, atëherë është mirë nga unë. Mund të shkoj në xhehenem, sido që të jetë. Por nëse në këtë jetë unë jetoj mirë dhe familja ime, atëherë nuk na intereson” Prindërit e mi janë duke luftuar financiarisht me familjen tonë siç është, dhe nëse motra ime e mban këtë fëmijë, do të jetë një luftë për ta. Unë mund të shoh se sa shumë kjo po i copëton ata brenda.

Ata nuk dinë çfarë të bëjnë; ata e këshilluan atë të abortonte edhe pse ndihen sikur nuk dinë çfarë të bëjnë. Ata folën me një imam vendas dhe ai u tha atyre vendimin për abortin. Motra ime dëshiron ta mbajë fëmijën. Vetëm duke shpresuar se djali do të kthehet tek ajo.
Tani, edhe pse prindërit e mi janë shumë të vëmendshëm ndaj saj, ajo i trajton ata si mbeturina. Nuk di çfarë të bëj. Ajo planifikon të jetë në listën e të pastrehëve dhe të ketë fëmijën. Por ajo dëshiron të largohet pa e ditur nëna dhe babai im.
Ju lutem më tregoni çfarë të bëj.

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut.

Së pari:

Motra jote, ti dhe familja jote duhet t’i kishit kushtuar vëmendje asaj që motra juaj ka bërë nga mëkati dhe duhet ta kishit udhëzuar që të pendohet sinqerisht tek Allahu i Madhëruar dhe i Lartësuar, në mënyrë që të pastrohet nga njollat e mosbindjes dhe zinasë (kurvëri) në të cilën ajo ka rënë me këtë të ri të lig ose me dikë tjetër. Dhe duhet t’i kishe prerë të gjitha mjetet që të çojnë në këtë mëkat, dhe ta detyroje atë të mbajë hixhab, dhe ta pengoje atë të qëndrojë vetëm me burrat ose të përzihet me ta, ose të bëjë ndonjë gjë tjetër që çon në këtë veprim të keq. Prandaj, përpiquni ta mbani atë larg saj dhe ta mbani atë larg tij me të gjitha mjetet e mundshme.

Më pas, duhet të mendoni për këtë fëmijë dhe të ardhmen e motrës suaj. E gjithë kjo është pasoja e mosbindjes dhe mëkatit; mëkatari duhet ta mbajë këtë barrë dhe turp në këtë botë, e si thua për dënimin që është tek Allahu?

Njëri nga të mençurit tha: “Nëse lodhesh duke bërë vepra të mira, lodhja do të zhduket, por veprat e mira do të mbeten. Por nëse kënaqeni duke bërë mëkat, kënaqësia do të zhduket por mëkati do të mbetet!”

Së dyti:

Ajo që motra juaj po përpiqet të bëjë për të mbrojtur fetusin është ajo që duhet të bëjë ajo dhe çfarë duhet të bëni të gjithë ju, jo vetëm me shpresën se ky keqbërës do të kthehet tek ajo, sepse nuk duket se ai dëshiron të pendohet ose se ai dëshiron të martohet me të në një mënyrë të ligjshme, sheriatike (ligjore) pasi t’i plotësojë dëshirat e tij me të në mënyrë haram (të paligjshme). Përkundrazi, duhet të mbroni fetusin që të mos përpiqeni të përballeni me një krim me anë të një krimi tjetër dhe të dëmtoni një shpirt që nuk ka bërë asgjë të keqe, sepse mëkati është mbi ata që kanë bërë zina në radhë të parë, pastaj kanë dashur ta dëmtojnë këtë shpirt, ose duke e vrarë ose duke e lënë pas dore dhe duke e lënë në rrugë ose duke e futur në një jetimore, siç bëjnë disa njerëz. Allahu e di më së miri se çfarë do të ndodhë me të, por ka shumë të ngjarë që ajo të rritet në një jetimore kafire (jomuslimane) ose të rritet nga një familje kafire, qoftë çifute apo e krishterë apo e ndonjë feje tjetër dhe do t’i ndiqte ata në judaizmin ose krishterimin e tyre ose çfarëdo feje që ata ndjekin. Ky është krimi më i keq dhe më i neveritshëm ndaj këtij shpirti dhe është më i keq se ta vrasësh, Allahu na ruajtë.

Për sa i përket këtij personi që thotë se është i përgatitur për të shkuar në Xhehenem dhe nuk i intereson kjo, këto janë fjalë që nuk mund t’i thotë dikush që beson në Allahun dhe në Ditën e Fundit dhe që i frikësohet takimit me Zotin e tij. Allahu do të kujdeset për të. Le të shikojë njeriu i mençur dhe le të nxjerrë një mësim, se si njerëzit mashtrohen nga kjo botë dhe njerëzit e saj dhe si guxojnë të hidhen në zjarrin e xhehenemit, e nuk u intereson. Allahu më Bujari na ruajtë me mirësinë dhe bujarinë e Tij.

Në rrethana të tilla, prindërit duhet të vazhdojnë të tregojnë dashamirësi dhe të kujdesen për motrën tuaj, ndërkohë që e thërrasin të pendohet dhe të korrigjojë rrugët e saj, dhe duhet të përpiqen ta pengojnë atë të dal nga shtëpia ose të largohet nga shtëpia, që kjo të mos e përkeqësojë situatën.

Lusim Allahun që të dhurojë mirësinë e Tij ndaj jush dhe t’i rregullojë punët tuaja.

Dhe Allahu e di më së miri.

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit