21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Dobësimi i besimit

A është ky një argument për ata që lejojnë dashurinë midis një mashkulli dhe një femre?

Pyetje: I nderuar Shejh! Ka një hadith të Pejgamberit – paqja dhe bekimet e Zotit qofshin mbi të – që thotë: “Martesa është më e mirë...

A është vetëvrasja, pavarësisht nga mënyra dhe shkaku, një prej gjynaheve më të mëdha?

Përgjigja: Vetëvrasja, pa marrë parasysh mënyrën apo shkakun për të cilin bëhet, është një prej gjynaheve më të mëdha.Allahu, subhanehu ue Teala, thotë:﴿وَمَن يَقۡتُلۡ مُؤۡمِنًا...

A janë tatuazhet haram në Islam nëse tatuazhi nuk dëmton trupin, a është ende haram?

Pyetja: A janë tatuazhet haram në Islam? Në qoftë se jo, cilat simbole janë të ndaluara? E di se dëmtimi i trupit me qëllim...

A më lejohet të bëj një gosti për shkak se fëmija i mbush 3 muaj?

Jo, kjo nuk lejohet. Kjo është njëjtë sikur t’ia festosh ditëlindjen. Këto janë tradita të jobesimtarëve, nuk janë të myslimanëve. Kjo gosti është e...

Nuk më del gjumi për namaz të sabahut. Si të veproj dhe a numërohem ndër dyfytyrëshit?

Përgjigja:Njeriu duhet të angazhohet për t’i dalë gjumi për namazin e sabahut. Nëse e di se nuk i mjaftojnë 2 apo 3 orë gjumë...

Therja e kurbanit ditën e Arafatit (natën e Bajramit)?

<!-- Therja e kurbanit ditën e Arafatit (natën e Bajramit)? - Pyetje dhe përgjigje nga feja islame Pyetje: Cili është vendimi fetar lidhur...

Si është puna e atij që kryen mëkate dhe thotë: ‘Besimi është në zemër’?

Këto fjalë shpesh i dëgjojmë të thuhen nga njerëz të paditur ose nga njerëz që synojnë fajin. Fjalët janë të vërteta por përdoren në...

Si të përballoj frikën nga varfërisa dhe të planifikoj për një të ardhme financiare të sigurt?

Pyetja Jam një 26 vjeçar i martuar elhamdullah, nuk kemi ende fëmijë. Unë dhe gruaja ime punojmë të dy si inxhinierë, kështu që ne sigurojmë...

A mjafton fraza ‘Feja është në zemër’ për të justifikuar mungesën e praktikave fetare?

Pyetje: Sa e vërtetë është kjo frazë: “Feja është në zemër”, veçanërisht kur dua të këshillojë dikë, e dëgjoj këtë thënë prej tij?Përgjigje: Po,...

Si duhet të trajtojmë mëkatet e vogla? – Një vështrim në hadithin profetik

SHEMBUJ NGA SUNETI PROFETIK Sehl ibn Sad, radijAllahu anhu, transmeton se i dërguari i Allahut, sal-Allahu alejhi ve selem, ka thënë: “Keni kujdes mëkatet e...

Të fundit