25.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Morali prindër-fëmijë

Pyetje nga një motër – Çfarë të bëj kur nëna më urdhëron të veproj ndonjë mëkat?

Pyetja: Cili është vendimi islam nëse e kundërshtoj nënën kur më urdhëron të veproj ndonjë gjynah? Përgjigje: Nuk duhet respektuar krijesa, kushdo qoftë, nëse është...

Nëse marr leje nga burri për të shkuar diku dhe pastaj vjehrri bërtet që nuk e kemi pyetur edhe atë, dhe nuk flet as...

Përgjigjja: Sidoqoftë, ti duhet t’i bindesh burrit tënd në çfarëdo që ai të urdhëron apo të ndalon, përderisa nuk është mëkat ndaj Allahut, edhe nëse...

Nëna ime kërkon nga unë që të mos mbulohem?!

Pyetje: Unë jam një myslimane el-hamdu lil-Lah. Veproj atë me të cilën është i kënaqur Allahut dhe i përmbahem mbulesës sipas sheriatit, por nëna...

Pyetje nga një motër: Si të veproj kur vëllai im kundërshton martesën time me një djalë të ndershëm dhe fetar edhepse babai im e...

Pyetje: Jam një motër myslimane. Jam njohur me një djalë përmes shoqes time, e cila më prezantoi me vëllain e saj. Është një familje...

Mëkati që bëhet para syve të fëmijëve, po edhe para families sime të ngusht a konsiderohet i haptë dhe publik?

Pyetja: A llogaritet si kryerja e mëkatit haptazi nëse një person bën mëkat para fëmijëve të tij? Dhe nëse ai e bën atë brenda shtëpisë...

Prindërit kërkojnë të shkojë tek fallxhori çfarë duhet të bëj?

Nëse njëri nga prindërit e mi dëshiron që ta dërgojë tek një parashikues i fatit/falltar për tu kuruar, dhe unë nuk i bindem atij,...

A mundet një grua ta ushqejë fëmijën e saj para mahremëve të saj?

Pyetja: A është e lejuar apo e ndaluar për një grua që të zbuloj ë gjoksin e saj para mahremëve të saj në mënyrë që...

Si të bëjmë dallimi mes gjërave që u nevojiten fëmijëve dhe dhuratave?

Pyetje: A është e drejtë për t’u blerë djemve dhe bijave atë që u nevojitet? Përgjigje: Është e detyrueshme të qenurit i drejtë ndaj fëmijëve,...

Çka konsiderohet avret i gruas para fëmijëve të saj?

Pyetje: Unë kam një fëmijë i cili është 11 muajsh, dhe ndonjëherë i ndërroj rrobat para tij. A lejohet kjo? Sa vjeç duhet të jetë...

DISPOZITA E LEXIMIT TË HATMES SË KUR’ANIT PËR PRINDËRIT!

Pyetje: Babi dhe nëna ime nuk dinë shkrimin dhe leximin, a lejohet t’ua lexoj atyre nga një hatme të Kuranit?A lejohet leximi i hatmes së...

Të fundit