30.6 C
Pristina
Monday, June 17, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Sjellja

Kur bëjmë shaka, nganjëherë diçka gënjejmë me qëllim që të qeshim? A është e lejuar kjo?

PYETJA: I nderuari hoxhë! Kur bëjmë shaka, nganjëherë diçka gënjejmë me qëllim që të qeshim? A është e lejuar kjo? PËRGJIGJJA: Falënderimi i takon Allahut xh.sh., Mbikëqyrësit...

Si të kufizojmë(ulim) shikimin në haram?

Çeshtja e bukurisë dhe atraktivitetit është ceshtje relative e cila dallon prej në njeri në njeri tjetër, njëjtë sikurse dikush e pëlqen një teshë...

Cili është motivi i vërtetë i feministëve dhe si ndikon kjo në shoqërinë muslimane?

Ne duam që të ruajmë nderin e muslimanëve dhe të luftojmë atë që kanë shpikur gratë dhe pasuesit e grave nga liberalizmi, gjërat e...

A është e ndaluar të flesh pa rroba?

Pyetje: A ka ndonjë ndalim për të fjetur pa rroba, edhe nëse je me gruan tënde? Nuk e kam fjalën gjatë marrëdhënies intime, por nënkuptoj...

Çka duhet të themi kur bëhemi nervozë?

  KUR NEVRIKOSEMI أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ. E’ũdhu bil-lãhi minesh-shejṭãnirr-rraxhĩm. (I lutem Allahut të më ruaj nga shejtani i mallkuar). Seid el Kahtani – MBUROJA E MUSLIMANIT –...

A është mëkat nëse nuk e pranoj kërkimin e faljes nga ai që ka bërë gabim ndaj meje?

Pyetja: A është mëkat nëse nuk e pranoj kërkimin e faljes nga ai që ka bërë gabim ndaj meje? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahu të madhëruar, lavdia...

Ç’është Gibeti (Përgojimi)?

Imam Neveviu , ka thënë: Përgojimi është të përmendësh për vëllaun tënd,një gjë që ai e urren, qoftë ajo në trupin e tij,në fenë e...

Çfarë është Nemimeh dhe Gibeh(gibet)? Çfarë nënkuptohet me Zur(Dhur) dhe çfarë do të thotë Takva?

Pyetje:Çfarë është Nemimeh dhe Gibeh/gibet? Çfarë nënkuptohet me Zur/Dhur dhe çfarë do të thotë Takva?Përgjigje:■Së pari, #Nemimeh do të thotë t’i thuash njerëzve atë...

Si të ruhesh nga syfaqësia

Si të ruhesh nga syfaqësia Syfaqësia është një fenomen i përhapur dhe tepër i rrezikshëm sepse dëmton veprat dhe shuan shpërblimet. Jo më kot Pejgamberi...

A është i lejuar humori në Islam?

Për aq kohë sa është sinqertë, pra (personi) nuk përfshin gënjeshtra në humorin e tij dhe nuk shkon në ekstrem, shakaja, humori dhe komentet...

Të fundit