18.2 C
Pristina
Tuesday, June 18, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Këshilla dhe Urtësi

A lejohet lëshimi i Kur’anit në një lokal ku nuk ka alkool?

Pyetja A lejohet lëshimi i Kur’anit në lokal? Këtu në fshatin ku jetoj, kemi një lokal ku jemi të gjithë myslimanë dhe nuk shërbehet alkool,...

A më mirë është të theri kurban apo të shlyen borxhet që kam?

Pyetje: A lejohet të theri kurban nëse kam borxhe? Përgjigje: Parasëgjithash duhet ta kemi parasysh se tek shumica e dijetarëve të fikhut therja e kurbanit është...

Kur bëjmë shaka, nganjëherë diçka gënjejmë me qëllim që të qeshim? A është e lejuar kjo?

PYETJA: I nderuari hoxhë! Kur bëjmë shaka, nganjëherë diçka gënjejmë me qëllim që të qeshim? A është e lejuar kjo? PËRGJIGJJA: Falënderimi i takon Allahut xh.sh., Mbikëqyrësit...

Harroi të rruaj kokën pas umres?

Pyetje: Një burrë harroi të rruaj kokën pas umres dhe akoma nuk e ka bërë këtë. Cili është gjykimi për këtë? Përgjigje: Ai duhet të...

Çfarë duhet të bëjnë muslimanët gjatë fhjetë ditëve të muajit Dhul-Hixhxheh?

Dhjetë ditët e para të Dhul-Hixhes janë ndër periudhat më të rëndësishme të nënshtrimit dhe bindjes ndaj Zotit të Madhëruar, të cilat Ai i...

Si falet dhe si hyn në ihram njeriu në aeroplan?

Në emër të All-llahut, Gjithëmëshirshmit. Mëshirëplotit. Hamdi i takon Zotit të botërave, ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi pej- gamberin tonë, Muhammedin, mbi familjen...

A është i pastër gjaku i insekteve (p.sh.: i mushkonjave) nëse prek rrobën me të cilën ndodh ta fali namazin?

Përgjigja: Sipas dijetarëve, insektet nuk kanë gjak. Nëse e mbyt atë sheh se nuk i del gjak. Gjakun që e ka mushkonja (nëse e...

Cilat janë shkaqet e fitores?

Prijësi i besimtarëve Umeri, Allahu qoftë i kënaqur me të, dërgoi një ushtri nën udhëheqjen e Sa’d ibën ebi Uekasit për të çliruar tokat...

Si të përgatitem për sprovat e kohës sonë dhe cili është ilaçi i tyre?

Përgjigja Nga Abdullah ibn Amr ibn As përcillet se Profeti ynë, alejhi salatu ue selam, ka thënë: “Të gjithë Profetët që ishin para meje, e...

Si të përballohet mërzia për familjarin e vdekur?

Mërzia e gjatë për familjarin e vdekur Duhet të bësh durim. Durimi është obligativ në këtë rast. Ndërsa mërzia nuk tregon për mosdurim, ngase ajo...

Të fundit