21.3 C
Pristina
Saturday, July 13, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Fëmijët

A më lejohet të bëj një gosti për shkak se fëmija i mbush 3 muaj?

Jo, kjo nuk lejohet. Kjo është njëjtë sikur t’ia festosh ditëlindjen. Këto janë tradita të jobesimtarëve, nuk janë të myslimanëve. Kjo gosti është e...

A janë të lejuara emrat Ennar ose Enar në Islam për fëmijë?

Pyetja Selam Alejkum, desha të pyes për emër. Dua të vendos djalit emrin Ennar, ose Enar. A janë të lejuara këto emra, pasi Ennar dëgjohet...

A mund të vendosin prindërit të kenë një fëmijë tjetër kur fëmija i madh është afër 20 vjeç?

PyetjeA është e mundur që në një shtëpi nëse prindërit tashmë kanë 4 fëmijë… dhe i madhi është gati 20 vjet gati për martesë...

Mëkati që bëhet para syve të fëmijëve, po edhe para families sime të ngusht a konsiderohet i haptë dhe publik?

Pyetja: A llogaritet si kryerja e mëkatit haptazi nëse një person bën mëkat para fëmijëve të tij? Dhe nëse ai e bën atë brenda shtëpisë...

Si bëhet duaja për mbrojtjen e fëmijëve?

Pyetje: ”Lidhur me duan për fëmijët: أَعُوذُ بِكَلِماَتِ اللهِ التَّامَّاتِ مِنْ كُلِّ شَيْطَانٍ وَ هَامَّةٍ وَ مِنْ كُلِّ عَيْنٍ لَامَّةٍ “E’udhu bi kelimatil-lahit-tammeh min kul-li shejtanin ue hammeh, ue min kul-li ‘ajnin ue lammeh.” “Lus Allahun që t’ju mbrojë me...

Prindërit kërkojnë të shkojë tek fallxhori çfarë duhet të bëj?

Nëse njëri nga prindërit e mi dëshiron që ta dërgojë tek një parashikues i fatit/falltar për tu kuruar, dhe unë nuk i bindem atij,...

A mundet një grua ta ushqejë fëmijën e saj para mahremëve të saj?

Pyetja: A është e lejuar apo e ndaluar për një grua që të zbuloj ë gjoksin e saj para mahremëve të saj në mënyrë që...

A lejohet dhënia e parave në Bajram fëmijëve si dhuratë?

Pyetja: Në vendin tonë është bërë traditë që fëmijëve të vegjël t’u jepen para simbolike, qoftë për Fitër Bajramin apo Kurban Bajramin, që ne e...

Kur bëhet obligim namazi dhe kur duhet detyruar fëmijët që të falin namaz?

Pyetja:Esselamu alejkum!Hoxhë i nderuar, kur bëhet obligim namazi dhe kur duhet detyruar fëmijët që të falin namaz? Përgjigjja:Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim I nderuar, që namazi të jetë obligim është...

Cila është këshilla juaj hoxhë i nderuar për baballarët që nuk kujdesen për femijët e tyre në qështjet e fesë?

Disa nga baballarët nuk kujdesen për fëmijët e tyre në çështjet e fesë;Psh. Nuk i urdhërojnë të falin namaz, të lexojnë Kur’an, të shoqërohen...

Të fundit