14.4 C
Pristina
Saturday, May 18, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Shtatëzania/Aborti - Gjidhënia

Gjykimi mbi gjakun e gruas gjatë shtatzënisë

Pyetje: A ka gruaja shtatzënë menstruacione? Nëse po, cili është gjykimi për namazin dhe agjërimin e saj të cilat ajo i ka bërë? Nëse...

A bën të huazohet mitra me qëllim të shtatzanisë?

Pyetja: A bën të huazohet mitra me qëllim të shtatzanisë? *** Përgjigjja: Kjo çështje është gjurmuar në një nga konferencat të cilat i organizon Organizata Islame për Shkencat...

Cili është qëndrimi Islam ndaj fekondimit(mbarsimit) artificial?!

Qëndrimi i Islamit rreth mbarsimit artificial  Një nga objektivat më të rëndësishme të martesës është lënia e pasardhësve dhe ruajtja e llojit njerëzor. Derisa bashkimi ndërmjet...

A mundet një grua ta ushqejë fëmijën e saj para mahremëve të saj?

Pyetja: A është e lejuar apo e ndaluar për një grua që të zbuloj ë gjoksin e saj para mahremëve të saj në mënyrë që...

A lejohet fetarisht pasja fëmijë përmes nënave surrogato?

Fekondimi artificial (in vitro) Asambleja e Akademisë së Fikhut Islam e mbledhur në sesionin e saj të tretë në Aman, kryeqytetin e Mbretërisë Jordaneze Hashimite...

Nëna që i jep gji fëmijës së saj, a lejohet të mos agjërojë?

Pyetja: A i lejohet nënës që jep gji të mos agjërojë? Kur duhet t’i kompensojë, apo duhet të ushqejë të varfër? Përgjigja: Nëse nëna ka frikë për...

A duhet të agjërojë gruaja e cila ka abortuar gjatë muajit Ramazan?

Komisioni i përhershëm i fetvave, thotë: “Nëse gjatë abortimi foshnja vërehet se është zhvilluar, si psh: vërehen dora, gishtërinjtë, etj. Atëherë, motra muslimane e...

Uji që rrjedh nga shtatzëna para lindjes a llogaritet kjo prej lehonisë?!

Uji që rrjedh nga shtatzëna para lindjes!* Pyetja:Allahu ju begatoftë, dëgjuesja me emrin Hassah E. E. nga Rijadi, është grua prandaj edhe thotë: “Para...

A lejohet dhënia gji foshnjes duke qenë e papastër(xunub)?

Pyetja: Esselamu alejkum! E kam parasysh se pas marrëdhënieve intime me burrin duhet të merret gusul, por ajo që më shqetësoi ishte ajo që lexova në...

A DUHET TË AGJËROJ MUAJIN E RAMAZANIT NJË NËNË GJIDHËNËSE

Agjërimi dhe gjidhënja ,fëmija deri në moshën 0 – 1 vjeçare Agjërimi dhe gjidhënja ,fëmija nga 1 deri 2 vjeç A do të dëmtoj agjërimi fëmijun...

Të fundit