26.8 C
Pristina
Wednesday, July 24, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Raportet familjare - farefisnore

Babai im, bën shumë mëkate dhe nuk i pranon këshillat e mia; çfarë të bëj me të?

Pyetësja: “Babai im, bën shumë mëkate dhe nuk i pranon këshillat e mia; çfarë të bëj me të?” Përgjigje: “E lusim Allahun që ta udhëzoj...

Kam motrën 15-vjeçare kur i them që të mos bëj diçka që është e ndaluar nga feja e Allahut, nuk më dëgjon?

Pyetja Desha të pyes, kam motrën 15-vjeçare. Kur i them që të mos bëj diçka që është e ndaluar nga feja e Allahut, nuk më...

A i lejohet gruas që të zbulohet para xhaxhait të babait apo nënës, para dajës së babait apo të nënës? A konsiderohen ata mahrem...

U pyet shejhu Muhamed bin Salih el Uthejmini: A i lejohet gruas që të zbulohet para xhaxhait të babait apo nënës, para dajës së...

Prindërit kërkojnë të shkojë tek fallxhori çfarë duhet të bëj?

Nëse njëri nga prindërit e mi dëshiron që ta dërgojë tek një parashikues i fatit/falltar për tu kuruar, dhe unë nuk i bindem atij,...

Kam probleme shpirtërore dhe familjare, ç’më këshilloni?

Pyetje: Një motër muslimane tregon për vështirësitë që i ka përjetuar gjatë fëmijërisë, për dhunën dhe shtypjen me të cilat është ballafaquar që pastaj...

A kemi mëkat nëse i ndihmojmë të paguaj kredi një të afërmi që është zhytur në të?

Pyetje: A kemi mëkat nëse i ndihmojmë të paguaj kredi një të afërmi që është zhytur në të? Përgjigje: I afërmi i cili është duke ...

Problemet familjare – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: A janë “normale” problemet familjare? Përgjigje: Bimilahi-Rrahmani-Rrahim Së pari do të ndalem tek “problemi” dhe të dijmë se çafrë është problem, se jo çdo gjë...

Cila është përgjegjesia jonë ndaj prindërve të vdekur?

Pyetje: Cila është përgjegjesia jonë ndaj prindërve të vdekur? Përgjigje: Respektimi apo bamirësia ndaj prindërve në islam ndahet në dy pjesë: 1. Kur prindërit janë...

Nga vëllezërit kam kërkuar të më ndajnë pasurinë e babës, mirëpo ata as që më dhanë aë që më takon dhe sillen shumë keq...

  Pyetje: Nga vëllezërit kam kërkuar të më ndajnë pasurinë e babës, mirëpo ata as që më dhanë aë që më takon dhe sillen shumë...

A e ka të lejuar dhëndri me pa vjehrrën pa shami dhe me i fol për dore?

Pyetja: A e ka të lejuar dhëndri me pa vjehrrën pa shami dhe me i fol për dore?   Përgjigja: Po, i lejohet dhëndërit që ta...

Të fundit