12.8 C
Pristina
Saturday, April 20, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Femra

Nëse një grua i ngjyros flokët dhe i jep mes’h kokës, a e ka abdesin të sakt apo jo?

Pyetje: Nëse një grua i ngjyros flokët dhe i jep mes’h kokës, a e ka abdesin autentik apo jo? Përgjigje: Para se t’i përgjigjem kësaj...

Çka konsiderohet avret i gruas para fëmijëve të saj?

Pyetje: Unë kam një fëmijë i cili është 11 muajsh, dhe ndonjëherë i ndërroj rrobat para tij. A lejohet kjo? Sa vjeç duhet të jetë...

A mundem të lexoj Kuran, pa shami dhe pa abdes?

Pyetja: A është e lejuar për femrën që të lexojë Kur´an pa shami dhe pa abdest? *** Përgjigjja: Vënia e shamisë për femrën, gjegjësisht mbulesa e tërë trupit...

Nëna që i jep gji fëmijës së saj, a lejohet të mos agjërojë?

Pyetja: A i lejohet nënës që jep gji të mos agjërojë? Kur duhet t’i kompensojë, apo duhet të ushqejë të varfër? Përgjigja: Nëse nëna ka frikë për...

Për gratë që nuk mbajnë shami, a do të ketë dënim?

Pyetja: Për gratë që nuk mbajnë shami, a do të ketë dënim? *** Përgjigjja: Shamia, kur është bërë obligim, është bërë obligim se Zoti i Madh i deshi...

A është i vlefshëm namazi i femrës që ende nuk është mbuluar?

Pyetja: A është i vlefshëm namazi i femrës që ende nuk është mbuluar? *** Përgjigjja: Mbulesa e femrës muslimane që ka hyrë në moshën madhore është farz-obligim...

Një grua është me sëmundjen e trombozës, mjeket ia kanë ndaluar agjërimin, cili është gjykimi ndaj saj?

Agjërimi dhe tromboza Pyetja: Një grua është me sëmundjen e trombozës, mjeket ia kanë ndaluar agjërimin, cili është gjykimi ndaj saj? Përgjigja: Allahu i Lartësuar thotë: ...

Si ta adhurojë Allahun dhe t’i shërbejë familjes gjatë Ramazanit?

Cili është programi i gruas muslimane gjatë Ramazanit në mënyrë që të ketë munësi ta adhurojë Zotin e saj dhe t’i shërbejë familjes së...

Posaçërisht për femrat – Njohuri që duhet të dij çdo femër mbi menstruacionet

Menstruacionet Në arabisht, fjala hajz, do të thotë “rrjedhje”. Këtu, kjo fjalë i referohet rrjedhjes së gjakut gjatë menstruacioneve (gjendje shëndetësore e gruas) dhe jo...

A lejohet gjidhënësja të prishë agjërimin?

Pyetja: A lejohet gjidhënësja të prishë agjërimin!? Nëse po, atëherë kur duhet t’i kompensojë ditët e mosagjëruara, si dhe a ka mundësi t’i kompensojë...

Të fundit