15.9 C
Pristina
Wednesday, May 29, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Familja

Gjykimi mbi gjakun e gruas gjatë shtatzënisë

Pyetje: A ka gruaja shtatzënë menstruacione? Nëse po, cili është gjykimi për namazin dhe agjërimin e saj të cilat ajo i ka bërë? Nëse...

Si bëhet duaja për mbrojtjen e fëmijëve?

Pyetje: ”Lidhur me duan për fëmijët: أَعُوذُ بِكَلِماَتِ اللهِ التَّامَّاتِ مِنْ كُلِّ شَيْطَانٍ وَ هَامَّةٍ وَ مِنْ كُلِّ عَيْنٍ لَامَّةٍ “E’udhu bi kelimatil-lahit-tammeh min kul-li shejtanin ue hammeh, ue min kul-li ‘ajnin ue lammeh.” “Lus Allahun që t’ju mbrojë me...

A ka gjynah një vajzë kur refuzon për martesë?

Pyetja: A ka gjynah një vajzë kur refuzon për martesë? E vetmja arsye është se ka frikë për shkak se sot po ndodhin shumë gjëra? Përgjigja: Falenderimet...

A bën të huazohet mitra me qëllim të shtatzanisë?

Pyetja: A bën të huazohet mitra me qëllim të shtatzanisë? *** Përgjigjja: Kjo çështje është gjurmuar në një nga konferencat të cilat i organizon Organizata Islame për Shkencat...

Një motër pyet se çfarë këshille jepni për burrin e saj i cili e ka mërzi ta pyesë gruaja se ku po shkon. Ai...

Përgjigja: Kjo nuk është prej sjelljes të mirë me gruan. Pejgamberi salallahu alejhi ue selem na ka mësuar të sillemi mirë me gratë tona. Ky...

Cili është qëndrimi Islam ndaj fekondimit(mbarsimit) artificial?!

Qëndrimi i Islamit rreth mbarsimit artificial  Një nga objektivat më të rëndësishme të martesës është lënia e pasardhësve dhe ruajtja e llojit njerëzor. Derisa bashkimi ndërmjet...

A mundet një grua ta ushqejë fëmijën e saj para mahremëve të saj?

Pyetja: A është e lejuar apo e ndaluar për një grua që të zbuloj ë gjoksin e saj para mahremëve të saj në mënyrë që...

Rezolutë mbi dispozitën e ndryshimit të seksit në Islam

Përgjigje: Në emër të Allahut, Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit, Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botëve, paqja dhe bekimet qofshin mbi zotërinë tonë Muhamedin, vulën e Profetëve,...

A ka ndonjë argument fetar që këshillon burrat të jenë më të kuptueshëm me gratë gjatë periudhës së ciklit?

Përgjigje: Nuk di të ketë ndonjë argument të veçantë prej Kuranit apo Sunetit rreth kësaj çështjeje. Mirëpo, argumentet janë të përgjithshme të cilat e...

Cili është gjykimi për të festuar ditëlindjet e fëmijëve?

Pyetje: Cili është gjykimi për të festuar ditëlindjet e fëmijëve? A është e vërtetë se agjërimi në këtë ditë është më i mirë sesa...

Të fundit