28.9 C
Pristina
Thursday, September 21, 2023

Ajo është një muajshe shtatzënë dhe dëshiron ta abortojë fetusin, sepse do të divorcohet nga i shoqi!

Më të lexuarat

Pyetja:

Motra ime u martua me një burrë dhe ka pasur disa probleme, ndër të cilat më e rënda është se ai nuk fal namaz dhe e rreh gruan e tij. Ajo u divorcua nga ai me khul, sepse ai e rrahu. Për fat të keq ajo ka një vajzë prej tij dhe ky fëmijë ishte shkak për vuajtje për nënën e saj, sepse ai do ta kërcënonte se do ta merrte në çdo rast të lumtur, siç ishte Bajrami. Më pas ajo u martua me një burrë tjetër, dhe ky ishte një problem i vërtetë për këtë grua, sepse ai është i sëmurë mendor, dhe tani ajo ka frikë të kalojë të njëjtat vuajtje që bëri me burrin e saj të parë. Tani ajo kërkon divorcin (talaak) prej tij dhe është një muajshe shtatzënë. Cili është gjykimi i abortit të fetusit në muajin e parë?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut.

Kjo grua dhe kujdestarët e saj duhet të jenë të prirur për të zgjedhur një burrë të drejtë që është i pëlqyeshëm për sa i përket angazhimit dhe karakterit të tij fetar, pasi të pyesin, hulumtojnë dhe përpiqen ta zbulojnë, dhe ata nuk duhet të mashtrohen nga pamjet e jashtme ose të fokusohen vetëm në gjendjen financiare të tij.

Lusim Allahun e Lartësuar që këtë motër ta bëjë të durueshme dhe t’i japë shpërblimin e saj dhe ta kompensojë me diçka më të mirë.

E këshillojmë të bëjë durim, me shpresën se Allahu i Lartësuar do ta shërojë burrin e saj dhe do t’ia përmirësojë gjendjen. Kjo do të jetë më mirë për të dhe fetusin e saj sesa divorci.

Sa i përket abortit të fetusit para se të kalojnë dyzet ditë, ekziston një dallim i njohur mendimesh midis fukahave.

Dhe Allahu e di më së miri.

islamqa.info

 

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit