21.3 C
Pristina
Saturday, June 22, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Sprovat dhe fatkeqësitë

Si mund të arrijmë durimin në sprovë sipas udhëzimeve të Ibnul Kajjimit?

Dhjetë pika që i ka përmendur ibnul Kajjimi se si të bëjmë durim në sprova: 1. Shikimi në madhësinë e shpërblimit të durimit. 2. Shpresimi se...

Si të përgatitem për sprovat e kohës sonë dhe cili është ilaçi i tyre?

Përgjigja Nga Abdullah ibn Amr ibn As përcillet se Profeti ynë, alejhi salatu ue selam, ka thënë: “Të gjithë Profetët që ishin para meje, e...

A janë sprovat pasojë e mëkateve?

Pyetje: A janë sprovat pasojë e mëkateve? Përgjigje: Çdo sprovë që na godet është për shkak të asaj që e kemi vepruar prej mëkateve. Nuk është...

Dhembjet, vuajtjet nga sëmundjet e ndryshme apo në momentet e vdekjes a i shlyejnë mëkatet?

Pyetje: I nderuari Hoxhë! Nëse myslimani ndjenë dhembje gjatë sëmundjeve të ndryshme ose momentin e daljes së shpirtit, a i pakësohen dhe shlyhen atij...

Në qoftë si dikush sprovohet me ndonjë sëmundje apo ndonjë bela që i shkakton diçka të keqe në vete apo në pasuri, si mund...

Pyetja: Në qoftë si dikush sprovohet me ndonjë sëmundje apo ndonjë bela që i shkakton diçka të keqe në vete apo në pasuri, si mund...

A lejohet t’i lutem Allahut që të ma mundësoj vdekjen sa më shpejt dhe të shpëtoj nga problemet që më kanë rënë mbi kokë?

Pyetje: Hoxhë i nderuar!Dua t’ju rrëfej se jeta ime për mua s’ka kuptim, gjithmonë kam probleme të ndryshme dhe çdo herë që më ndodh...

DUAJA KUR NA VËSHTIRËSOHEN ÇËSHTJET

اللَّهُمَّ لَا سَهْلَ إِلَّا مَا جَعَلْتَهُ سَهْلًا، وَأَنْتَ تَجْعَلُ الْحَزْنَ إِذَا شِئْتَ سَهْلًا. All-llãhumme lã sehle il-lã mã xhe’altehu sehlen, we Ente texh’alul ḥazne idhã...

Si e hedh njeriu veten në sprovë?

Përgjigjje: Kuptimi i hedhjes së vetës në sprovë është kur ti nuk ruhesh prej tyre. Shembull: e di se nëse i qasesh një gjëje...

LUTJA KUR JEMI NË GJENDJE SPROVE DHE MUNDIMI

لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ الْعَظِيمُ الْحَلِيمُ، لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ، لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ رَبُّ السَّمَوَاتِ وَرَبُّ الْأَرْضِ وَرَبُّ الْعَرْشِ الْكَرِيمِ. Lã...

A lejohet t’i lutem Allahut që të vdes ngase jeta ime ka qenë e mbushur gjithmonë me probleme e telashe të ndryshme?

Kërkimi i vdekjes Pyetje: Jeta ime ka qenë e mbushur gjithmonë me probleme e telashe të ndryshme, andaj kam filluar që ta urrej atë. Sa herë...

Të fundit