25.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Raportet bashkëshortore

A bjen gjynahu mbi burrin nëse e lë gruan e tij ta humbë namazin në kohë nga përtacia?

Pyetja: A do të bie gjynahu mbi burrin nëse ai e lë gruan e tij të humbasë namazin? Për shembull, nëse gruaja përton të...

Nëse marr leje nga burri për të shkuar diku dhe pastaj vjehrri bërtet që nuk e kemi pyetur edhe atë, dhe nuk flet as...

Përgjigjja: Sidoqoftë, ti duhet t’i bindesh burrit tënd në çfarëdo që ai të urdhëron apo të ndalon, përderisa nuk është mëkat ndaj Allahut, edhe nëse...

Lutja për të saportuarin dhe lutja para se të kryhen marrëdhënie intime

بَارَكَ اللَّهُ لَكَ، وَبَارَكَ عَلَيْكَ، وَجَمَعَ بَيْنَكُمَا فِي خَيْرٍ. Bãrakall-llãhu leke we bãrake ‘alejke we xheme’a bejnekumã fĩ ḣajr! (Allahu të begatoftë me këtë grua, të...

Një motër pyet se çfarë këshille jepni për burrin e saj i cili e ka mërzi ta pyesë gruaja se ku po shkon. Ai...

Përgjigja: Kjo nuk është prej sjelljes të mirë me gruan. Pejgamberi salallahu alejhi ue selem na ka mësuar të sillemi mirë me gratë tona. Ky...

A ka ndonjë argument fetar që këshillon burrat të jenë më të kuptueshëm me gratë gjatë periudhës së ciklit?

Përgjigje: Nuk di të ketë ndonjë argument të veçantë prej Kuranit apo Sunetit rreth kësaj çështjeje. Mirëpo, argumentet janë të përgjithshme të cilat e...

Si ta adhurojë Allahun dhe t’i shërbejë familjes gjatë Ramazanit?

Cili është programi i gruas muslimane gjatë Ramazanit në mënyrë që të ketë munësi ta adhurojë Zotin e saj dhe t’i shërbejë familjes së...

Duaja para marrëdhënieve intime bashkëshortore

Duaja para marrëdhënieve intime bashkeshortore Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: “Kur ndonjë prej jush i afrohet bashkëshortes së tij, le të thotë: Bismil-lah,...

A lejohet festimi i Shën Valentinit?

Pyetja: A lejohet festimi i Shën Valentinit? *** Përgjigjja: Festimi i ditës së Valentinit ndalohet në sheriatin islam për disa shkaqe:1. Se Dita e Dashurisë është një festë...

Përcaktimi i dashurisë mes njerëzve

Pyetje: Si të përcaktojmë njeriun që të do më shumë? Përgjigje: Ka një përcaktim të lehtë dhe të thjeshtë: ai që të fton në islam,...

Problemet familjare – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: A janë “normale” problemet familjare? Përgjigje: Bimilahi-Rrahmani-Rrahim Së pari do të ndalem tek “problemi” dhe të dijmë se çafrë është problem, se jo çdo gjë...

Të fundit