20.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Emocionet (ndjesitë)

Kur bëjmë shaka, nganjëherë diçka gënjejmë me qëllim që të qeshim? A është e lejuar kjo?

PYETJA: I nderuari hoxhë! Kur bëjmë shaka, nganjëherë diçka gënjejmë me qëllim që të qeshim? A është e lejuar kjo? PËRGJIGJJA: Falënderimi i takon Allahut xh.sh., Mbikëqyrësit...

Si të përballoj frikën nga varfërisa dhe të planifikoj për një të ardhme financiare të sigurt?

Pyetja Jam një 26 vjeçar i martuar elhamdullah, nuk kemi ende fëmijë. Unë dhe gruaja ime punojmë të dy si inxhinierë, kështu që ne sigurojmë...

Kam dëgjuar se ai që hesht ndaj të vërtetës është shejtan memec, a është kjo e vërtetë?

Pyetje: Kam dëgjuar se ai që hesht ndaj të vërtetës është shejtan memec, a është kjo e vërtetë? Përgjigja: Po, këtë e ka thënë dikush prej selefit...

A është mëkat, pasi, herë pas herë ndjej zili ndaj shokut tim?

Pyetje: Selam alejkum, hoxhë. Shpesh më brenë një çështje por s’kam pas fuqi t’ia përmendi askujt. Bëhet fjalë për një ndjenjë keqdashëse që herë...

A është i lejuar humori në Islam?

Për aq kohë sa është sinqertë, pra (personi) nuk përfshin gënjeshtra në humorin e tij dhe nuk shkon në ekstrem, shakaja, humori dhe komentet...

A lejohet të betohesh rrejshëm me qëllim që të pajtosh mes dy personave?

A lejohet të betohesh rrejshëm me qëllim që të pajtosh mes dy personave që kanë grindje ndërmjet tyre? Profeti Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin...

Çfarë gjykimi ka fjala “farë e keqe”, e “pjellë e keqe” që i thuhet tjetrit, edhe nëse është me ato tipare të këqija sikurse...

Përgjigjje: Këto janë prej fjalëve të këqija të cilat myslimani duhet të largohet. Pejgamberi salAllahu alejhi ue selem ka thënë: “Besimtari nuk është fjalëndyrë...

Si përkufizohet dashuria në këndvështrimin e islamit?!

Dashuria në këndvështrimin e islamit ▪️Duke parë në rregullat e permendura në ajetet kuranore dhe në fjalët profetike shohim se lidhjet me femrat në islam...

A ka ndonje hadith që e ndalon me pështy në drejtim të kibles dhe në anën e djathtë?

Pyetja: A ka ndonje hadith që e ndalon me pështy në drejtim të kibles dhe në anën e djathtë? Përgjigje: Hadithi i ibën Umerit është...

A duhet përqafuar tre herë kur të përqafohemi?

Pyetje: A duhet përqafuar tre herë kur të përqafohemi? Përgjigje: Nuk ka bazë për këtë.   Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420) Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur 192 Përgatiti: www.perlatmuslimane.com The post...

Të fundit