15.9 C
Pristina
Wednesday, May 29, 2024

Trajtimi i varësisë së burrit ndaj pornografisë

Më të lexuarat

Pyetja:

Jam një grua e martuar prej një muaji e gjysmë. Mësova se burri im shikon pornografi dhe ndihem shumë e hidhur dhe e trishtuar dhe jeta ime ka ndryshuar nga lumturia në mjerim. Unë e dua burrin tim, por nuk mund ta pranoj këtë situatë. Unë jetoj jashtë shtetit me të dhe shpresoja që ai të ishte një bashkëshort ideal për mua. Nuk e mohoj që më trajton mirë, por u përkeqësova psikologjikisht pasi mora vesh këtë çështje. Unë jam gjithmonë duke qarë dhe gjithmonë hesht, gjë që për mua është krejtësisht jashtë karakterit. Mendova të shkoj te një psikolog që mund të më ndihmonte për të zgjidhur problemin tim, por duke qenë se jetoj në perëndim dhe nuk kam miq këtu, e kam të vështirë të shkoj pa i thënë burrit tim, sepse nuk dua që ai ta dijë se kërkoj ndihmë nga një mjek specialist. Më tha gjithashtu se është duhanpirës dhe këtë nuk e dija para se të martohesha apo edhe për një kohë pasi u martova. Kam filluar të mendoj se ai nuk po shijon intimitetin me mua, ose nuk është i kënaqur me mua. Shpresoj se mund të më ndihmoni të di se si të veproj me burrin tim. A do të thotë shikimi i tij në foto dhe klipe të seksit të tretë, të cilët duken si femra, por kanë organe gjenitale mashkullore, se ai është homoseksual?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut.

Shumë të rinj në umetin tonë në ditët e sotme po përballen me varësinë ndaj pornografisë, sepse ajo është kaq e lehtë në dispozicion në internet. Ky lloj varësie e bën njeriun të mos jetë i kënaqur me intimitetin real, të lejuar me gruan e tij, sepse është i varur nga një realitet virtual haram dhe për shkak të ndjekjes së tekave dhe dëshirave të tij.

Çështja nuk është vetëm nëse ai ndihet i lumtur me ju dhe nëse gëzon intimitet me ju; më tepër ka të bëjë me varësinë e tij ndaj shikimit të grave të tjera, veçanërisht pasi ai e bëri këtë në muajin e parë të martesës me ty.

Kjo varësi është një sëmundje që kërkon një ilaç.

Disa nga mjetet juridike më të mëdha dhe më efektive për varësinë përfshijnë: mbajtja larg – vullnetarisht ose ndryshe – nga burimi i kësaj varësie; mbajtja e vetes së zënë me gjëra që do t’i bëjnë dobi në këtë botë ose në ahiret; dhe vizita te një psikolog i cili mund të ndërhyjë me ilaçe dhe terapi bisede, nëse është e nevojshme.

Kjo kërkon përpjekje nga ana juaj për ta ndihmuar atë të heqë dorë nga kjo varësi, duke u përpjekur ta shpërqendroni atë nga pajisjet elektronike që hapën derën për këtë, dhe duke folur me të për kërkime që paralajmërojnë kundër varësisë ndaj këtyre pajisjeve. Ju gjithashtu mund të përpiqeni ta mbushni kohën e tij me çështje të dobishme, si të kësaj bote ashtu edhe fetare, dhe ta ndihmoni që të përpiqet t’i bindet Allahut, Zotit të botëve.

Nëse vëreni se ai ngurron dhe i refuzon këto përpjekje, atëherë mund t’i sugjeroni që të shkojë te një psikolog, të përpiqet të heqë qafe varësinë e tij ndaj këtyre pajisjeve dhe simptomat e ankthit që rrjedhin prej tij.

Ne ju këshillojmë që urgjentisht të konsultoheni me një këshilltare femër të besueshme dhe të përkushtuar ndaj fesë, edhe nëse ajo është në internet, në mënyrë që ajo t’ju këshillojë në detaje se si të trajtoni çështje të ndryshme të jetës me të në përgjithësi dhe marrëdhëniet tuaja martesore në veçanti.

Ju lutemi vini re se nuk lejohet t’i zbuloni detaje të marrëdhënies suaj martesore dhe të ngjashme me ndonjë burrë tjetër përveç babait tuaj, pavarësisht nëse ai është psikolog apo tjetër, për shkak të asaj që kjo mund të çojë në hapjen e derës ndaj tundimit ose pasionit haram.

Shkurtimisht, qëllimi juaj këtu është ta largoni atë nga të tjerët dhe ta kënaqni me atë që është hallall, në mënyrë që të mos kërkojë atë që është haram. Përpiquni shumë për ta arritur këtë dhe kërkoni shpërblim tek Allahu në lidhje me këtë çështje të rëndësishme.

Përsa i përket shikimit të tij në klipe të seksit të tretë – Allahu na udhëzoftë neve dhe atë – kjo është sjellje e çoroditur, sepse ai kënaqet duke parë diçka që është perverse. Por kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht se ai është homoseksual, sepse një mashkulli homoseksual zakonisht nuk kënaqet duke parë format femërore; përkundrazi është e kundërta.

E lusim Allahun të na udhëzojë neve dhe juve, sepse Ai, qoftë i lavdëruar, me të vërtetë është në gjendje ta bëjë këtë.

Dhe Allahu e di më së miri.

islamqa.info

 

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit