25.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Epshi & Ego

Cili është këndvështrimi i fesë Islame ndaj martesave mes të njejtës gjini?

Martesat mes të njëjtës gjini dhe po ashtu çdo marrëdhënie mes tyre edhe nëse nuk është në kornizën e martesës është devijim i njohur...

Çka duhet të themi kur bëhemi nervozë?

  KUR NEVRIKOSEMI أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ. E’ũdhu bil-lãhi minesh-shejṭãnirr-rraxhĩm. (I lutem Allahut të më ruaj nga shejtani i mallkuar). Seid el Kahtani – MBUROJA E MUSLIMANIT –...

A është mëkat, pasi, herë pas herë ndjej zili ndaj shokut tim?

Pyetje: Selam alejkum, hoxhë. Shpesh më brenë një çështje por s’kam pas fuqi t’ia përmendi askujt. Bëhet fjalë për një ndjenjë keqdashëse që herë...

Ç’është Gibeti (Përgojimi)?

Imam Neveviu , ka thënë: Përgojimi është të përmendësh për vëllaun tënd,një gjë që ai e urren, qoftë ajo në trupin e tij,në fenë e...

Në qoftë së agjëruesi masturbon, a e prishë agjërimin? A duhet ta bëj shpagimin e agjërimit (kefaretin)?

Gjykimi i masturbimit për agjëruesin! Pyetja: Në qoftë së agjëruesi masturbon, a e prishë agjërimin? A duhet ta bëj shpagimin e agjërimit (kefaretin)? Përgjigja: Në qoftë...

Pasi të bërit pasuri është e lejuar atëherë përse të dhënit pas dynjasë nuk lejohet?

Pyetje: Pasi të bërit pasuri është e lejuar atëherë përse të dhënit pas dynjasë nuk lejohet? Përgjigje: Nuk është problem tek sasia e pasurisë, por...

Shikimi i përmbajtjeve devijuese dhe amorale nuk është e lejuar në asnjë mënyrë, madje edhe në shoqërim të bashkëshortes

PYETJA: I nderuari hoxhë! E dimë se shikimi i përmbajtjeve devijuese dhe amorale është i ndaluar në islam. Më tregoni cila është madhësia e...

A jeni mërzitur ndonjëherë kur nuk keni mundur për të blerë diçka që vërtet keni dashur?

Mos shpenzoni tepër! A jeni mërzitur ndonjëherë kur nuk keni mundur për të blerë diçka që vërtet keni dashur? Ose, a keni blerë ndonjëherë diçka...

Jam betuar se do ta lë duhanin…?!

Pyetje:Paqja dhe bekimi i Allahut qoftë me ju te nderuar. Më duhet ndihma e juaj  të më këshilloni se nuk po gjejë qetësi shpirtrore, para 2 viteve jam betu sedo ta la duhanin për hirë të Allahut, po nuk po mundem po bëj përpjekje,po e kot, si të veproi që të më fal Zoti për këtë betim që nuk jam përmbajturSi të veproi duhani mu ka ba shok në një mënyrë. Ju faleminderit. Përgjigje:Edhe mbi ju qoftë paqja e Allahut!Duhani asnjëherë nuk mund të jetë shok i njeriut, pasi “mos-sinqeriteti” i duhanit është i...

Cili është gjykimi për të festuar ditën e nënës?

Pyetje: Cili është gjykimi për të festuar ditën e nënës? Përgjigje: Kjo nuk lejohet. Muslimanët kanë vetëm dy festa; Fitër Bajramin dhe Kurban Bajramin. Të...

Të fundit