18.2 C
Pristina
Tuesday, June 18, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Veset & Sëmundjet e zemrës

A është mëkat, pasi, herë pas herë ndjej zili ndaj shokut tim?

Pyetje: Selam alejkum, hoxhë. Shpesh më brenë një çështje por s’kam pas fuqi t’ia përmendi askujt. Bëhet fjalë për një ndjenjë keqdashëse që herë...

Si të mbrohemi nga Hasedi?

Si të mbrohemi nga Hasedi? Duke parë në Kuran dhe fjalët profetike gjejmë disa gjëra me të cilat mund të mbrohemi nga hasedi: 1- Kujtimi dhe...

Shikimi i përmbajtjeve devijuese dhe amorale nuk është e lejuar në asnjë mënyrë, madje edhe në shoqërim të bashkëshortes

PYETJA: I nderuari hoxhë! E dimë se shikimi i përmbajtjeve devijuese dhe amorale është i ndaluar në islam. Më tregoni cila është madhësia e...

Çfarë është “nemime” dhe cili është dënimi për të?

Nemime do të thotë: bartja e fjalëve në mesin e njerëzve për t’i përçarë/ndarë ata, për të shtuarurrejtje mes tyre. Shembull: të shkojë personi...

A ka ndonje hadith që e ndalon me pështy në drejtim të kibles dhe në anën e djathtë?

Pyetja: A ka ndonje hadith që e ndalon me pështy në drejtim të kibles dhe në anën e djathtë? Përgjigje: Hadithi i ibën Umerit është...

Dembelia në faljen e namazit

Pyetje: Si ta forcoj imanin një i ri pasi është i prekur prej veseve të shumta dhe namazin e falë pa përkushtim dhe me...

Një amanet haram! – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetja: Kam pasur një problem me gjyshen kur ajo ishte e sëmurë. Ajo më tha: “Ky është amaneti im për ty” para tezes sime dhe...

Ai është i shkujdesur për mëkatet, me arsyetimin se edhe sahabët kanë bërë mëkate!

Pyetja: Disa nga sahabët bënë disa mëkate të mëdha, megjithëse besimi i tyre ishte më i fortë se i yni. A do të thotë kjo...

Si duhet të sillet familja me një djalë të pabindur?

Pyetja: Si duhet trajtuar një djalë që është i pabindur ndaj prindërve të tij? Si duhet të sillen me djalin që kërcënon se do të...

Trajtimi i varësisë së burrit ndaj pornografisë

Pyetja: Jam një grua e martuar prej një muaji e gjysmë. Mësova se burri im shikon pornografi dhe ndihem shumë e hidhur dhe e trishtuar...

Të fundit