20.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

gruaja

Ai mori hua nga gruaja e tij dhe kur erdhi koha për t’ia paguar, çmimi i arit ishte rritur. A hyn kjo nën titullin...

Pyetja: Më duheshin para, kështu që mora hua nga gruaja ime dhe ramë dakord që ta ktheja me ar. Pas dy vitesh, çmimi i arit...

Ai është mbi pesëdhjetë vjeç dhe dëshiron t’i propozojë një gruaje. A konsiderohet mashtrim nëse ai e lyen mjekrën me ngjyrë tjetër nga e...

Pyetja: Unë jam pesëdhjetë e katër vjeç dhe dua të martohem. Mjekra ime është e bardhë; nëse e lyej me ndonjë ngjyrë tjetër përveç të...

A kam bërë mëkat? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetja: Tezja ime donte të martohej dhe më kërkoi t’i tregoja se si t’i dërgonte fotografi, në mënyrë që ajo t’ia dërgonte motrës së atij...

Përdorimi i kontracepsionit për shkak të të ardhurave të ulëta

Pyetja:  A lejohet përdorimi i mjeteve kontraceptive për shkak të të ardhurave të mia të ulëta, të cilat nuk mbulojnë nevojat tona dhe shpenzimet e...

A i lejohet një gruaje të blejë dhe të shesë gjatë namazit të xhumasë?

Pyetja: Cili është qëndrimi islam rreth gruas, në lidhje me blerjen dhe shitjen gjatë namazit të xhumasë? *** Përgjigjja:  Falënderimi i takon Allahut. Gruaja i lejohet të blejë dhe...

A mund të kërkojë divorc nëse burri i saj merr një grua të dytë?

Pyetja: A mund ta divorcoj (talak) burrin tim, sepse ai po përpiqet të marrë një grua të dytë, por ai nuk mund të kujdeset as...

Ai dëshiron të divorcohet nga gruaja e tij në mënyrë që të jetë i lirë të fokusohet në kërkimin e dijes

Pyetja: Unë u konvertova në Islam para disa vitesh dhe isha i martuar në atë kohë. Gruaja ime është ende jomuslimane por ajo kurrë nuk...

A u martua Jusufi (paqja qoftë mbi të) në fund me gruan e Azizit (ministrit)?

Pyetja: A u martua më vonë profeti i Allahut, Jusufi (paqja qoftë mbi të) me të njëjtën grua që kishte tentuar ta josh/tundonte, ju lutemi...

Mallkimi i fëmijëve ose gruas së dikujt

Pyetja: Cili është gjykimi i atij që mallkon gruan ose njërin nga fëmijët e tij? Mallkimi i gruas llogaritet si divorc apo jo? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon...

Ajo e do çmendurisht burrin e saj dhe po kërkon një zgjidhje

Pyetja: Unë e dua burrin tim çmendurisht dhe ai është krejtësisht i lumtur me mua. Kur ai u largua për punë dhe unë prisja t’i...

Të fundit